ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε την Τετάρτη τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, στο 3,75% με 4%.
Η απόφαση λήφθηκε με 10 ψήφους υπέρ και δύο κατά. Ο ένας που διαφώνησε ζητούσε μεγαλύτερη μείωση επιτοκίου και ο άλλος καμία αλλαγή.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό, αν και η απασχόληση έχει επιβραδυνθεί και ο πληθωρισμός παραμένει σχετικά αυξημένος. Λόγω αυξημένης αβεβαιότητας και κινδύνων για την αγορά εργασίας, η Επιτροπή αποφάσισε μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, στο εύρος 3,75%–4,00%.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η μείωση του χαρτοφυλακίου τίτλων της Fed θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου.
Η Τράπεζα επανέλαβε τη δέσμευσή της για μέγιστη απασχόληση και πληθωρισμό στο 2%, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα οικονομικά δεδομένα και να προσαρμόζει την πολιτική της εφόσον χρειαστεί.
Διαβάστε επίσης
Exxon: Ενδεχόμενο κλείσιμο όλων των διυλιστηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω του κόστους του άνθρακα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασιλιάς Κάρολος σε Τραμπ: Χωρίς τους Βρετανούς, θα μιλούσατε… γαλλικά!
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Εμίρη Κατάρ στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο ενέργεια, επενδύσεις και Μέση Ανατολή
- ΟΔΔΗΧ: Στο 2,01% η απόδοση των τρίμηνων εντόκων – Υπερκάλυψη κατά 2,58 φορές
- Πλειστηριασμοί: «Μπλόκο» στο Mega Outlet – Άλλαξε χέρια το ακίνητο της «Ήλιος»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.