• Business

    Σπύρος Λάτσης

    • NewsRoom
    σπυρος λατσης

    Σπύρος Λάτσης


    Κάθε μήνα η δημοσιογραφική ομάδα του mononews.gr θα κρίνει και θα δημοσιεύει ποιοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν στις προηγούμενες 30 ημέρες. Που ξεχώρισαν είτε θετικά είτε αρνητικά.

    Έτσι για τον μήνα Σεπτέμβριο η ομάδα του mononews.gr θεωρεί ότι:

    1. Οι winners είναι ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης, ο επιχειρηματίας Βασίλης Κάτσος, ο CEO του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ και ο εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος.
    2. Οι losers είναι ο τέως υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο επικεφαλής της HSBC, Peter Yeates, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο επικεφαλής της Μοτοδυναμικής κ. Πάρης Κυριακόπουλος.

    Winner

    Σπύρος Λάτσης

    Με την προγραμματισμένη αύξηση μαμούθ του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 650 εκατ. ευρώ, η Lamda Development παίρνει στα χέρια της την εμβληματική επένδυση των 8 δισ. ευρώ στο παλιό αεροδρόμιο, στο Ελληνικό.

    Η εταιρεία Consolidated LAMDA Holdings, συμφερόντων οικογένειας Λάτση, βασικός μέτοχος της Lamda Development, με ποσοστό 53,82%, έχει δεσμευτεί να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που της αντιστοιχούν και να καλύψει τις μετοχές που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες.

    Η δέσμευση αυτή της οικογένειας Λάτση απέδειξε έμπρακτα τις προθέσεις της ως προς το έργο και απαντά σε όσους αμφισβήτησαν τη δυνατότητά της να επενδύσει ίδια κεφάλαια, πέραν του τραπεζικού δανεισμού, που όπως εκτιμάται θα ακολουθήσει.

    Στο επενδυτικό όχημα Global Investment Group, το οποίο θα εξαγοράσει την Ελληνικό ΑΕ (η εταιρεία στην οποία θα έχει μεταβιβαστεί το ακίνητο του παλιού αεροδρομίου) εφόσον κλείσουν οι εκκρεμότητες, μοναδικός μέτοχος είναι η Lamda Development.

    Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από τη διοίκηση της Lamda, «στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων, προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου».



    ΣΧΟΛΙΑ