• Business

    Σπ. Θεοδωρόπουλος στο mononews: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα δήλωνε «παρών» στη διάσωση της ΒΙΚΗ

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο να εμπλακεί εκ νέου στη διάσωση της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ, η οποία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης εμφανίζεται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Ο γνωστός επιχειρηματίας μιλώντας στο mononews.gr δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την προσπάθεια διάσωσης που επιχειρείται μέσα από την υπαγωγή στο άρθρο 106 και τονίζει πως δεν είναι διατεθειμένος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν δεν αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης του όλου θέματος.

    Ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογραμμίζει ότι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις κυρίως από την πλευρά των τραπεζών, οι οποίες είναι οι βασικοί πιστωτές της εταιρείας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να συμμετάσχει σε μια νέα προσπάθεια διάσωσης.

    «Πρέπει οι τράπεζες να διαμορφώσουν ένα σχέδιο πιο τολμηρό… θέλει τόλμη και φαντασία για να σωθεί η ΒΙΚΗ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πολύπειρος μάνατζερ, υπονοώντας πως χρειάζεται μια βιώσιμη ρύθμιση των τραπεζικών χρεών της επιχείρησης, όπως συνέβη στην περίπτωση της Νίκας για να υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας.

    Ο ισχυρός άνδρας της Chipita εκτιμά πως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα λόγω και του υπέρογκου δανεισμού, ενώ θεωρεί πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος διαθέσιμος για την εξεύρεση λύσης.

    Κληθείς τέλος να σχολιάσει τους λόγους που δεν προχώρησαν οι συζητήσεις με την ΒΙΚΗ επισημαίνει υπήρχαν διάφορα εμπόδια, ξεκαθαρίζει ωστόσο πως η οικογένεια Παπαγιάννη ήταν αρκετά συνεργάσιμη.

    Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ελέγχει ήδη την Νίκας, έχει εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον του για την ΒΙΚΗ.

    Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, είπε μάλιστα πως οι συζητήσεις με την ηπειρώτικη αλλαντοβιομηχανία είχαν προχωρήσει αρκετά, απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάληξη της συμφωνίας, λέγοντας πως «οι αναδιαρθρώσεις εταιρειών είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία».

    Υπογράμμισε πάντως πως πρόθεση της Νίκας είναι να ηγηθεί της συγκέντρωσης στον χώρο των αλλαντικών, για να προσθέσει πως τόσο ο κλάδος όσο και η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από μεγαλύτερα και πιο εύρωστα επιχειρηματικά σχήματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις στη ΒΙΚΗ: Αναζητά σωτηρία στο άρθρο 106 του πτωχευτικού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Παπαγιάννης: Τι λέει ο επικεφαλής της ΒΙΚΗ για την υπαγωγή στον πτωχευτικό



    ΣΧΟΛΙΑ