• Business

    Sovcombank: O OHE άνοιξε λογαριασμό σε ρωσική τράπεζα για συναλλαγές σε ρούβλια

    • NewsRoom
    Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες


    Τραπεζικό λογαριασμό σε μη εγκεκριμένο ρωσικό πιστωτικό ίδρυμα της Ρωσίας για να επιτρέψει συναλλαγές σε ρούβλια φέρεται να άνοιξε ο ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής Sovcombank.

    Το όνομα της τράπεζας δεν διευκρινίστηκε, αναφέρει το Reuters.

    Η Sovcombank, ένα από τα 13 συστημικά σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας, έχει υποβάλει αίτηση στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για άδεια προκειμένου να πραγματοποιεί πληρωμές μελών σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, ενώ οι δραστηριότητές της έχουν μπλοκαριστεί από τις αμερικανικές κυρώσεις.

    Το 2022, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ έβαλε τη Sovcombank στον κατάλογο των SDN, αποπέμποντάς την ουσιαστικά από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, απαγορεύοντας το εμπόριο με τους Αμερικανούς και δεσμεύοντας τα αμερικανικά περιουσιακά της στοιχεία.

    Η τράπεζα επιδιώκει τώρα να λάβει άδεια για την καταβολή συνδρομών μέλους για τη χρηματοδοτική πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, δοκιμάζοντας τη διάθεση της Ουάσινγκτον για ειδικές εξαιρέσεις σε ορισμένες συναλλαγές των ρωσικών τραπεζών.

    Η Sovcombank δήλωσε ότι η αίτησή της για άδεια OFAC εκκρεμούσε ακόμη και ότι ο λογαριασμός του ΟΗΕ είχε ανοίξει στο μεταξύ.

    Διαβάστε επίσης

    Δυτική Μακεδονία: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω παγετού

    Commerzbank: Αποκτά το 75% της Aquila Capital

    Optima Bank για Mytilineos: Κορυφαία επιλογή για φέτος – Νέα τιμή στόχος τα 47 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ