• Business

    Sony: Επαναγορές μετοχών ύψους 1,5 δισ. δολ. – Κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων

    • Bloomberg


    Η Sony δήλωσε ότι θα διαθέσει έως και 200 ​​δισεκατομμύρια γιεν (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για αγορές ιδίων μετοχών, μετά την ανακοίνωση κερδών χαμηλότερων των εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Ο όμιλος ψυχαγωγίας παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 138,6 δισεκατομμυρίων γιεν το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 148,5 δισεκατομμύρια γεν. Η εταιρεία προέβλεψε λειτουργικά έσοδα 1,16 τρισεκατομμυρίων για το τρέχον οικονομικό έτος, έναντι εκτιμήσεων για 1,2 τρισεκατομμύρια γιεν.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει έως και 25 εκατομμύρια μετοχές το επόμενο έτος, το 2,02% του συνόλου των εν κυκλοφορία μετοχών της. Ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς ύψους 200 δισεκατομμυρίων γιεν ένα χρόνο νωρίτερα.

    Η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει απώλειες 27% από τις αρχές του έτους, κινούμενη σύμφωνα με τον δείκτη Nasdaq.

    Η κορυφαία κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 5 της Sony έχει πληγεί από τους περιορισμούς εφοδιασμού και τις ελλείψεις εξαρτημάτων.

    Η εταιρεία ευελπιστεί να επαναφέρει την PS5 καθιστώντας την, την κονσόλα με τις ταχύτερες πωλήσεις, αλλά δεδομένα εταιρειών όπως η NPD Group που εδρεύει στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι το Xbox της Microsoft ξεπέρασε το PlayStation τους τελευταίους μήνες.

    Η Sony θα κυκλοφορήσει νέες διαδικτυακές υπηρεσίες για τους χρήστες του PlayStation τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής συνδρομής παρόμοιας με την Game Pass του Xbox.

    «Αναμένουμε από τη Sony να επιταχύνει τον όγκο παραγωγής του PlayStation 5 αυτό το οικονομικό έτος για να ανακτήσει το έδαφος, αν και με το κόστος της πίεσης στα περιθώρια κέρδους», δήλωσε ο αναλυτής της Macquarie Capital Securities, Damian Thong.

    Η Sony επωφελήθηκε από τις κινηματογραφικές της δραστηριότητες το οικονομικό έτος που μόλις τελείωσε, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της ταινίας «Spider-Man: No Way Home». Οι πωλήσεις στο συγκεκριμένο τμήμα αυξήθηκαν περισσότερο από 50% στα 1,24 τρισεκατομμύρια γιεν, ενώ τα λειτουργικά έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν στα 217,4 δισεκατομμύρια γιεν.

     Διαβάστε ακόμη:

    Κοινοπραξία Honda – Sony

    Τoyota: Επενδύσεις 624 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ανταλλακτικών ηλεκτρικών οχημάτων



    ΣΧΟΛΙΑ