• Business

  Σωκράτης Κόκκαλης: «Αβάσιμος και αυθαίρετος» οποιοσδήποτε συσχετισμός INTRACOM και INTRALOT

  • NewsRoom
  Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

  Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


  Μήνυμα προς τους μετόχους της Intracom Holdings, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Παρασκευή την Τακτική Γενική Συνέλευσή τους, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2019 και οι προοπτικές του Ομίλου, έστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης, μέσω του Δημήτρη Κλώνη.

  Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου ξεκαθάρισε πως «οποιοσδήποτε τυχόν συσχετισμός του Ομίλου INTRACOM και του Ομίλου INTRALOT είναι αβάσιμος και αυθαίρετος».

  Η δήλωση φαίνεται πως κρίθηκε αναγκαία εν μέσω σεναρίων για την προσπάθεια διάσωσης της Ιntralot -που ετοιμάζεται να παρουσιάσει πρόταση αναδιάρθρωσης στους ομολογιούχους πιστωτές της- και τις επιπτώσεις που θα έχει στον όμιλο του κ. Κόκκαλη.

  Η μετοχή της Ιntralot έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της τον τελευταίο μήνα, με την κεφαλαιοποίηση της πάλαι ποτέ ισχυρής εταιρείας λογισμικού για τυχερά παιχνίδια να βρίσκεται πλέον στα 15,7 εκατ. ευρώ.

  Από εκεί και πέρα, ο κ. Δημήτρης Κλώνης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom Holdings, τόνισε στην παρουσίασή του ότι «τo 2019 ήταν μια θετική χρονιά με αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών. Οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Ο Όμιλος διαμόρφωσε πωλήσεις €523 εκ., και λειτουργική κερδοφορία EBITDA €37 εκ., υπερκαλύπτοντας το guidance που είχαμε δώσει. Ακόμα σημαντικότερη η επιστροφή σε κερδοφορία μετά φόρων και το σταθερά ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που ξεπερνά το €1δισ.».

  Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο κ. Δ. Κλώνης αναφέρθηκε σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία αποκτούν συνεχώς αυξανόμενη βαρύτητα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του Ομίλου για δραστηριοποίηση των εταιρειών του σε καθεστώς πλήρους συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο.

  Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τα γεγονότα που καθόρισαν τους πρώτους μήνες του έτους, ο κ. Δ. Κλώνης υπογράμμισε: «Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια την ‘ανθεκτικότητα’ του Ομίλου. Ο Όμιλος επιβεβαίωσε την ανθεκτικότητά του στις φάσεις των οικονομικών κύκλων, στην δεκαετή δημοσιονομική κρίση και τώρα στην κρίση του COVID-19. Έχοντας ως πρώτο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και συνεργατών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των εταιριών. Είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας που εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών πέτυχαν να φέρουν στο πρώτο εξάμηνο του 2020 νέες συμβάσεις αξίας €530 εκ.»

  Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του ο κ. Δ. Κλώνης και αναφερόμενος στις προοπτικές του Ομίλου, είπε: «Η εξέλιξη του COVID-19 αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα που λαμβάνεται υπόψιν στον σχεδιασμό κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. Με δεδομένο ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης καθώς και η επένδυση σε έργα υποδομών και έργα πράσινης ανάπτυξης είναι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, που θα ενισχυθούν σημαντικά και με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, θεωρούμε ότι με το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών  μας, είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στους τομείς που και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης».  ΣΧΟΛΙΑ