• Business

    Σοκ από Morgan Stanley: Το Brexit πολύ πιο πιθανό – Τι λέει για την Ελλάδα


    Το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή όχι στην Ευρώπη είναι το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, οι αναλυτές της Morgan Stanley, Jacob Nell και Melanie Baker, ισχυρίζονται ότι οι πιθανότητες να συμβεί το Brexit βρίσκονται στο ανησυχητικό 40%. Και ενώ είναι σχετικά πιο λογικό οι Βρετανοί να ψηφίσουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Morgan Stanley κατέληξε σε κάποια trends που μπορούν να το ανατρέψουν αυτό.

    Βλέπουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σχεδόν δεδομένο εξαιτίας των ακλόνητων πεποιθήσεων που χωρίζουν τους Βρετανούς από τους ηπειρωτικούς Ευρωπαίους.

    Παρακάτω ακολουθούν τα διαγράμματα που μπορούν να κλονίσουν την καμπάνια του “Remain”.

    Μόνο η Αυστρία και η Ελλάδα, οι οποίες έχουν συγκρουστεί με τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης για τα θέματα χρέους, βλέπουν πιο αρνητικά την Ευρωπαϊκή Ένωση από την Μεγάλη Βρετανία:

    mg1

    Η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών εκλαμβάνουν τον εαυτό τους πρώτα ως Βρετανοί και μετά ως Ευρωπαίοι. Το ίδιο συμβαίνει, όπως φαίνεται και στο κάτωθι σχεδιάγραμμα, για τους Κύπριους και τους Έλληνες:

    mg2

    Η καμπάνια του “Leave” κερδίζει έδαφος στο θέμα της μετανάστευσης, κάτι που έχει θορυβήσει τους ψηφοφόρους:

    mg3

    Οι Βρετανοί βλέπουν με όλο και περισσότερο σκεπτικισμό την Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια:

    mg4

    Διαβάστε ακόμη:

    Στην οικογένεια Δράγνη το πλοίο Serenata



    ΣΧΟΛΙΑ