• Business

    SoftBank: Άλμα 7% η μετοχή μετά την ανακοίνωση deal $8 δισ. με την T-Mobile

    • Bloomberg

    Masayoshi Son


    Τη μεγαλύτερή της άνοδο από τον Ιούνιο σημείωσε η μετοχή της ιαπωνικής SoftBank, καθώς απέκτησε μετοχές αξίας περίπου 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην T-Mobile US, ως μέρος μιας συμφωνίας που συνήφθη όταν ο πάροχος ασύρματης τηλεφωνίας, συγχωνεύθηκε με την ανταγωνιστική Sprint το 2020.

    Η μετοχή της επενδυτικής αυξήθηκε έως και 7% στο Τόκιο, μετά από την ανακοίνωση ότι θα λάβει 48.751.557 μετοχές της T-Mobile US, χωρίς επιπλέον κόστος,  αφού η μετοχή πληρούσε τους όρους που καθορίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμφωνίας- ορόσημο με την Sprint, η οποία ανήκει στη SoftBank.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η συγχώνευση της Sprint με την T-Mobile ήταν μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του κλάδου, αξίας περίπου 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές της SoftBank βρίσκονταν σε τροχιά για τη μεγαλύτερη άνοδό τους εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

    Ο όμιλος έχει σημειώσει άνοδο περίπου 14% μόνο από την αρχή του έτους, σε σύγκριση με την άνοδο σχεδόν 30% του δείκτη αναφοράς, ενώ διαπραγματεύεται με discount περίπου 45,5% σε σχέση με την αξία των περιουσιακών του στοιχείων, σύμφωνα με υπολογισμούς της Macquarie.

    Ο Masayoshi Son υπήρξε κορυφαίος επενδυτής σε νεοφυείς επιχειρήσεις τελευταίου σταδίου, ωστόσο, έχει υποστεί μια σειρά από ανατροπές, συμπεριλαμβανομένης της πτώχευσης της εταιρείας κοινής χρήσης γραφείων WeWork, η οποία κάποτε ήταν η πιο πολύτιμη νεοφυής επιχείρηση των ΗΠΑ.

    Τώρα,  αναζητά ευκαιρίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης, επιδιώκοντας να εξυγιάνει τη φήμη της εταιρείας μετά από μια σειρά από λάθος κινήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΔΕΠΑ Εμπορίας: Υψηλή κερδοφορία με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα

    Toyota: Ρεκόρ πωλήσεων τον Νοέμβριο – Ξεπέρασε την Volkswagen για 4η συνεχή χρονιά

    ΕΥ: Η Ελλάδα στις τρεις κορυφαίες αγορές ΑΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ