• Business

    Snappi: Η νέα CEO και οι στόχοι για την ψηφιακή τράπεζα

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) – Gabriella Kindert (snappi)


    Προχωρούν οι διαδικασίες μέχρι να λάβει η Snappi την πολυπόθητη αδειοδότηση, καθώς την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε ότι αναλαμβάνει χρέη Διευθύνουσας Συμβούλου η κ. Gabriella Kindert, στέλεχος με πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο.

    Αν και ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα αναφορικά με την αδειοδότηση, η οποία αναμένεται να βγει μέχρι το καλοκαίρι, η κ. Kindert έρχεται για να τρέξει γρηγορότερα τις διαδικασίες και να υποστηρίξει το πλάνο που έχει τεθεί από την Τράπεζα Πειραιώς και την Natech.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ψηφιακή τράπεζα θα κάνει «ντεπούτο» μέσα στο καλοκαίρι, με την Τράπεζα της Ελλάδος να έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

    Η snappi συστάθηκε στις 16 Ιουνίου 2022, με αποκλειστικό μέτοχο την Natech και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 5.998.439 ευρώ. Το 1 εκατ. ευρώ εξ αυτών καταβλήθηκε τοις μετρητοίς από τη Natech και τα υπόλοιπα 4,99 εκατ. ευρώ με εισφορά εις είδος. Έναν μήνα αργότερα, έγινε αύξηση κεφαλαίου, την οποία κάλυψε πλήρως η Τράπεζα Πειραιώς εισφέροντας 19 εκατ. ευρώ στο μετοχικό της κεφάλαιο. Και πλέον κατέχει το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ενώ το υπόλοιπο 45% παρέμεινε στη Natech.

    Οι στόχοι

    Η snappi θα λειτουργεί μέσω cloud και θα μοιάζει περισσότερο με πλατφόρμα παρά με τράπεζα. Στόχος της είναι να προσφέρει μια αμιγώς ψηφιακή εμπειρία στους πελάτες της.

    Με το εγχείρημα αυτό η Τράπεζα Πειραιώς φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια αμιγώς ψηφιακή τράπεζα η οποία θα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά ευρύτερα. Απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του παραδοσιακού τραπεζικού κλάδου, η Snappi θα προσφέρει στους χρήστες της μια αμιγώς digital εμπειρία σε μια σειρά από προϊόντα, τα οποία θα εκτείνονται από τις συναλλαγές έως τις καταθέσεις και τις πιστώσεις.

    Θα παρέχει, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων ήδη από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, το οποίο σταδιακά θα εμπλουτίζονται με επιπλέον καινοτόμες λύσεις για τους πελάτες της ψηφιακής τράπεζας. Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα όπως το “Buy Now Pay Later”, καθώς και λογαριασμοί overdraft για ιδιώτες και επαγγελματίες με έμφαση στην εμπειρία του χρήστη.

    Όπως αναφέρει η Πειραιώς δελτίο παρουσίασης των οικονομικών της αποτελεσμάτων, το 2024  θα είναι το έτος της snappi, ενώ το 2026 η ψηφιακή τράπεζα αναμένεται να διαθέτει 1 εκατ. πελάτες και 150 συνεργασίες με εμπόρους σύμφωνα με το μοντέλο «embedded finance».

    Επίσης η Πειραιώς προβλέπει διεθνή επέκταση της Snappi έως το 2030 και συνεργάτες σε επίπεδο “banking as a service” από διαφορετικές χώρες. Η βεντάλια των προϊόντων της θα έχει εμπλουτιστεί με λύσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εύπορους πελάτες.

    Ποια είναι η νέα CEO

    Η κ. Kindert, με εμπειρία στον τραπεζικό και επενδυτικό κλάδο και με πάνω από δύο δεκαετίες επιτυχημένης πορείας στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, θα αναλάβει το ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου.

    Πρωταρχικός στόχος είναι να τρέξει τις διαδικασίες αδειοσότησης και να αναπτύξει την πρώτη 100% ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες των νεότερων γενιών, και έχει ένα φιλόδοξο πλάνο για διεθνή επέκταση.

    Η κ. Kindert έχει πάνω από 20 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των Mees Pierson, Fortis, BNP Paribas, Mizuho και NN IP. Επιπλέον, έχει συγγράψει μαζί με άλλους βιβλία best seller, μεταξύ των οποίων τα Alternative Credit and its Asset Classes και The Wealthtech Book.

    Έχει σπουδάσει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Debrecen KLTE και Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Corvinus της Βουδαπέστης. Έχει επίσης MBA σε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά από το Maastricht School of Management και Διδακτορικό (PhD) στα Οικονομικά από το International School of Management (ISM).

    Διαβάστε επίσης:

    Natech: Από τα Γιάννενα φέρνει την ανατροπή στον τραπεζικό κλάδο

    Morgan Stanley: Τι είπαν οι Έλληνες τραπεζίτες στο συνέδριο του Λονδίνου – Οι εκτιμήσεις για τις 4 τράπεζες

    Εθνική: Πότε θα γίνει η διάθεση του 18% – Τα σενάρια και ο παράγων «Attica Bank»



    ΣΧΟΛΙΑ