• Business

    Σκλαβενίτης: Έσπασε τα φράγμα των 3 δισ. ευρώ

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης


    Το φράγμα των 3 δισ. ευρώ έσπασε, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2018 ο όμιλος Σκλαβενίτης, ο οποίος συνεχίζει να ενισχύει τις πωλήσεις και τα μερίδια του και τη φετινή χρονιά.

    Πηγές της εταιρείας, μιλώντας στο mononews.gr, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πορεία που διαγράφει η εταιρεία, μετά την ενσωμάτωση των 300 περίπου καταστημάτων της Μαρινόπουλος στην ομπρέλα του δικτύου τους και τονίζουν πως ήδη ο τζίρος τους είναι μεγαλύτερος ακόμη και από το 2014, την καλύτερη χρονιά της Μαρινόπουλος.

    Εξάλλου, μια επίσκεψη στα συγκεκριμένα καταστήματα είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά και την απήχηση που έχουν αποκτήσει πλέον υπό το σήμα του Σκλαβενίτη.

    Υπενθυμίζεται πως έχουν περάσει περίπου δυόμιση χρόνια από την έναρξη διάσωσης του «Μαρινόπουλου» από τον «Σκλαβενίτη». Ήταν Μάρτιος του 2017, όταν ξεκινούσε η δύσκολη προσπάθεια ανασυγκρότησης της άλλοτε πανίσχυρης αλυσίδας, που κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» μετά την αποχώρηση των Γάλλων της Carrefour. Τότε αρκετοί είχαν εκφράσει αμφιβολίες για την επιτυχία του εγχειρήματος. Δεν έλειψαν βέβαια και κάποια πικρόχολα σχόλια, τα οποία έκαναν αίσθηση στην αγορά.

    Δυόμιση χρόνια μετά, όμως, η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τις Κασσάνδρες και όσους αμφισβήτησαν την ικανότητα της οικογένειας Σκλαβενίτη να «γυρίσει το παιχνίδι». Κάποιοι από αυτούς μάλιστα παραδέχθηκαν πως έκαναν λάθος, αναγνωρίζοντας πως τα αδέλφια Σκλαβενίτη «κέρδισαν το στοίχημα», διασώζοντας περίπου 11.000 θέσεις εργασίας.

    Σήμερα, ο όμιλος Σκλαβενίτης αριθμεί περίπου 485 καταστήματα, εκ των οποίων 433 είναι τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», 39 σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης» και 13 καταστήματα «The Mart» (πρώην ΜΑΚΡΟ) ενώ απασχολεί πάνω από 22.000 εργαζόμενους.



    ΣΧΟΛΙΑ