• Business

    Συνεργασία Επαγγελματικών επιμελητηρίων Αθηνών και Παρισιού

    • NewsRoom
    Συνεργασία Επαγγελματικών επιμελητηρίων Αθηνών και Παρισιού

    Συνεργασία Επαγγελματικών επιμελητηρίων Αθηνών και Παρισιού


    Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τη Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Παρισίου, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023.

    Βασικό θέμα της συζήτησης των Προέδρων, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και Dominique Restino, ήταν η επικείμενη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων, με στόχο την ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών πάντα με γνώμονα τη στήριξη των ελληνικών ΜμΕ, ενώ στην ανταλλαγή απόψεων συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Laurent Thuillier.

    Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Παρισίου αποτελεί σημείο αναφοράς για τον επιμελητηριακό θεσμό – τα Επιμελητήρια ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους από τη Γαλλία, επί Ναπολέοντος Βοναπάρτη- και έχει κομβικό ρόλο στη λειτουργία της γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι απασχολεί 3.000 εργαζόμενους, πρωτοπορεί σε πολλούς τομείς και σε αυτό οφείλεται ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας καθώς το 30% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από επιχειρηματικές δράσεις στο Παρίσι.

    Στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής αλλά και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, προσκάλεσαν τον Dominique Restino τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα, σε μεγάλη εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που θα συνδιοργανώσουν Ε.Ε.Α. και ΓΣΕΒΕΕ.

    Οι επαφές και οι συζητήσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να συνταχθεί το τελικό κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, αυτή η συνεργασία με το μεγαλύτερο Επιμελητήριο του κόσμου αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ε.Ε.Α., κάτι που μπορεί να συμβάλει θετικά στην πορεία της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

    Τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. συνόδευαν στην συνάντηση εργασίας, εκτός από τον κ. Καββαθά και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

    Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Γρέντζελος, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Γιώργος Ζηκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Γιάννης Βαφειαδάκης.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΑΑΔΕ: Το 85% των επιστροφών φόρου εισοδήματος πληρώθηκε ή συμψηφίστηκε

    Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Τα 3 σενάρια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

    ΑΧΙΑ: Η επενδυτική βαθμίδα θα δώσει «φτερά» στις ελληνικές μετοχές – Τι θα συμβεί με την αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ