• Business

    Συνεχίζεται η «ελεύθερη πτώση» της μετοχής της Boeing


    Μετά και την απόφαση πολλών χωρών να αναστείλουν τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, η μετοχή της Boeing καταγράφει πτώση άνω του 3%, την ίδια ώρα που επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των ταξιδιωτών για την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροπλάνου.

    Η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, το Ομάν και η Αυστραλία ήταν μεταξύ των χωρών που προστέθηκαν στη λίστα των κρατών που ανέστειλαν τις πτήσεις με αυτόν τον τύπο αεροσκάφους. Αντίθετα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εξέδωσε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για το Boeing 737 MAX 8 προς την διεθνή κοινότητα.

    Οι αναλυτές της DZ Bank ήταν οι πρώτοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια που έδωσαν αξιολόγηση «sell» για τη μετοχή της αμερικανικής εταιρίας, ορίζοντας την τιμή-στόχο στα 333 δολάρια –τη χαμηλότερη στη Wall Street.

    Η μετοχή της Boeing κινούνταν στα 385 δολάρια πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Εάν οι σημερινές απώλειες, ύστερα από την χθεσινή «Βουτιά»  περισσότερο από 5%, συνεχιστούν κατά την κανονική συνεδρίαση, μέσα σε δύο ημέρες θα έχουν εξανεμιστεί πάνω από 21 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία του αμερικανικού κολοσσού της αεροναυπηγικής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: UBS: Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις μετοχές των ΕΛΠΕ και Motor Oil

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SocGen: Ευκαιρία επένδυσης το sell off στα ελληνικά ομόλογα



    ΣΧΟΛΙΑ