• Business

    Σύνδεσμος Βιομηχανιών: Οι 120 δόσεις θα γλιτώσουν πολλούς από «λουκέτο»

    • NewsRoom
    Εισηγμένες: Οι αμοιβές των CEO το 2021 και τα bonus των στελεχών


    Ιδιαιτέρως ικανοποιημένες εμφανίζονται οι επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας. Όπως μεταδίδουν πηγές μέσα από τον ΣΒΕ, οι επιχειρηματίες είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, με τις αλλαγές, που προβλέπουν τον συνυπολογισμό των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και τις ιδιαίτερα ευνοϊκές διατάξεις ρύθμισης οφειλών εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σε σχετικό νομοσχέδιο.

    Όπως εκτιμούν, οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου, θα έρθουν να ανακουφίσουν μεγάλο μέρος από τα βάρη των επιχειρήσεων και κυρίως, να δώσουν μια ανάσα στη ρευστότητα των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων, που εδράζονται στην ελληνική περιφέρεια. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε ο ΣΒΕ, η δυνατότητα που θα αποκτήσουν αυτές οι επιχειρήσεις να προγραμματίσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος σε 120 δόσεις θα αποτελέσει μια ικανοποιητική λύση στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις του μεγέθους αυτού.

    Τονίζουν, επιπλέον, ότι με το νέο νομοσχέδιο, πολλές επιχειρήσεις της περιφέρειας θα απαλλαχθούν από την απειλή του λουκέτου, συμπαρασύροντας, ταυτόχρονα, τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, που κινδύνευαν να χαθούν από τη μια μέρα στην άλλη.

    Οι διευκρινίσεις της Υπ. Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3, η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε αναλυτικά στη ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, υπογραμμίζοντας ότι οι οφειλές που έχουν σωρευτεί από το 2002 έως και το 2016, θα κουρεύονται στη βάση μίας αναδρομικής εφαρμογής του σημερινού ασφαλιστικού νόμου (4387/16), ο οποίος ορίζει ότι οι εισφορές υπολογίζονται στη βάση των πραγματικών εισοδημάτων.

    Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι θα γίνεται κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85% σε όσους ενταχθούν στη ρύθμιση. «Το κούρεμα της βασικής οφειλής και το κούρεμα των προσαυξήσεων θα οδηγούν σε μία νέα οφειλή μειωμένη μεσοσταθμικά κατά 60-65%, η οποία θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ».

    Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ρύθμιση θα αφορά σε όλες τις οφειλές, έως τα τέλη του 2018, με την προϋπόθεση ο οφειλέτης να είναι συνεπής ως προς τις τρέχουσες εισφορές, ενώ σε αυτήν θα μπορούν να ενταχθούν και οι εργοδοτικές εισφορές, για τις οποίες θα ισχύει το κούρεμα των προσαυξήσεων, που θα μπορεί να φτάσει το 100%, σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής από τον οφειλέτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα γίνει η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις και όλες οι αλλαγές σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακαλώτος: Νωρίτερα η αποπλήρωμή του ΔΝΤ – Σύντομα οι 120 δόσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα «μυστικά» για τις 120 δόσεις



    ΣΧΟΛΙΑ