• Business

    Siemens: Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ για εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας

    • Bloomberg
    Roland Busch, Διευθύνων σύμβουλος Siemens

    Roland Busch, Διευθύνων σύμβουλος Siemens


    Η Siemens θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της βιομηχανικής παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου εργοστασίου στη Σιγκαπούρη και της επέκτασης του κινεζικού εργοστασίου της στο Τσενγκντού.

    Στη Σιγκαπούρη, ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος δαπανά 200 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου που θα παράγει συσκευές αυτοματισμού για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, δήλωσε η Siemens την Πέμπτη.

    Το ψηφιακό εργοστάσιό της στην Κίνα θα δημιουργήσει περίπου 400 θέσεις εργασίας μέσω της επένδυσης 140 εκατομμυρίων ευρώ, παράλληλα με ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης.

    Η εταιρεία επισήμανε ακόμη ότι θα ανακοινώσει πρόσθετα σχέδια για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ εντός του έτους. Οι αναπτυξιακές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 500 εκατ. ευρώ επιπλέον.

    Η Siemens επωφελείται από την ανανέωση της στρατηγικής της προς σειρές προϊόντων που ενισχύουν την αποδοτικότητα και βασίζονται στο λογισμικό, τα οποία έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

    Η εταιρεία που είναι επίσης γνωστή για την κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας, αύξησε τις προοπτικές της δύο φορές το οικονομικό 2023, καθώς τα έσοδα και οι παραγγελίες αυξήθηκαν στις κύριες δραστηριότητές της, ενώ εξακολουθούσε να έχει ανεκτέλεστο παραγγελιών ύψους 105 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο.

    Το τμήμα ψηφιακών βιομηχανιών της, το οποίο επικεντρώνεται σε συσκευές αυτοματισμού εργοστασίων που εξοικονομούν εργατικό δυναμικό, αναμένεται να προσφέρει περιθώριο κέρδους έως και 23,5% το οικονομικό έτος έως τον Σεπτέμβριο.

    Η Siemens αύξησε τις προβλέψεις της και για την μονάδα έξυπνης υποδομής, η οποία βοηθά τους βιομηχανικούς πελάτες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Siemens: Αυξάνονται οι παραγγελίες και τα έσοδα – Αισιοδοξία για το β’ τρίμηνο

    Bud: Η καμπάνια με transgender influencer που έφερε βουτιά 24%

    The Cadogans: Ποια είναι η δυναστεία των δισεκατομμυριούχων με τα περισσότερα ακίνητα στο Τσέλσι του Λονδίνου

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ