• Business

    Σιδηρόδρομος: Την επόμενη εβδομάδα η συνέχεια του διαλόγου Γεραπετρίτη-εργαζομένων για την επανεκκίνηση

    Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις υποδομές και τις μεταφορές


    Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των σιδηροδρομικών και του υπουργού επικρατείας αρμοδίου για τις υποδομές και τις μεταφορές, Γιώργου Γεραπετρίτη για την ασφαλή επανεκκίνηση του μέσου. Σε αυτό κατέληξε η χθεσινή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τον υπουργό, ενώ και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για έναν εποικοδομητικό διάλογο.

    Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι εντάσεις καθώς υπήρξαν καταγγελίες για επιλεκτικές διαρροές της δικογραφίας με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, ενώ η Hellenic Train κλήθηκε να δώσει απαντήσεις. Τονίστηκε, δε, πως υπήρξαν δηλώσεις και εκφράσεις υπουργών που δυναμιτίζουν το κλίμα, αλλά όσον αφορά το Γιώργο Γεραπετρίτη κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς ήταν ανοικτός και άκουσε όλα τα αιτήματα.

    Γιάννης Ντίτσας (Πρόεδρος ΠΟΣ): Στόχος η ασφαλής επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου

    Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, Γιάννης Ντίτσας, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκε η πρόταση της Ομοσπονδίας για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων. Πρόκειται για μία διαχρονική αλλά και συνάμα επίκαιρη εισήγηση για έναν ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο.

    Πρόσθεσε, δε, πως ύστερα από μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεσμεύθηκε να υπάρξουν όλα τα εχέγγυα όσον αφορά την πολιτεία και την κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου ο σιδηρόδρομος.

    Σχετικά με τα αιτήματα της ΠΟΣ, τα οποία θα εξεταστούν στη νέα σύσκεψη της επόμενης εβδομάδας, ο κ. Ντίτσας ανέφερε ότι πρόκειται για εισηγήσεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόσθηκαν ποτέ.

    Στη συνέχεια, σχολίασε, πως για να εφαρμοσθούν οι εισηγήσεις αυτές θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε επίπεδο υπουργείου και κυβέρνησης, ενώ η ΠΟΣ, εφόσον υλοποιηθούν όσα έχει ζητήσει, δε θα προβάλει αντιστάσεις.

    Κωστής Γενηδούνιας (Πρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ): Φτάνει πια με τις επιλεκτικές διαρροές

    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος των εργαζομένων των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κωστής Γενηδούνιας, δήλωσε πως γίνεται μία προσπάθεια κατεύθυνσης της κοινής γνώμης για την τραγωδία στα Τέμπη μέσω επιλεκτικών διαρροών της δικογραφίας.

    Αναλυτικότερα, ο κ Γενηδούνιας διέψευσε διαρροές που στοχοποιούν τον νεκρό μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62, κάνοντας λόγο για πρόβλημα υγείας. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι ο μηχανοδηγός είχε περάσει από ιατρικές εξετάσεις στις 15/11/2022 από ιατρικό κέντρο, πιστοποιημένο από τη ΡΑΣ.

    Όσον αφορά την ποινική δίωξη για τους δύο σταθμάρχες και τον επιθεωρητή απάντησε ότι «θα αποφανθεί η δικαιοσύνη», ενώ σχετικά με τα έργα σηματοδότησης δήλωσε πως πρέπει να ερωτηθεί ο ΟΣΕ. Καταλήγοντας ζήτησε από τη Hellenic Train να βγει και να μιλήσει.

    «Δε δυναμιτίζει το κλίμα ο Γιώργος Γεραπετρίτης»

    Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης, περιέγραψε το κλίμα της συζήτησης και δήλωσε ότι ο υπουργός άκουσε τα επιχειρήματα των εργαζομένων και δε δυναμίτισε το κλίμα με τη στάση ή με δηλώσεις του.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, πως υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησης που προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ σχολίασε πως πρόκειται για τα ίδια άτομα που έχουν οδηγήσει το σιδηρόδρομο στη σημερινή του κατάσταση.

    Ακολούθως, δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και να μη γίνονται αντεγκλήσεις. Στόχος είναι να υπάρχει μία καλή συνεργασία μεταξύ των σιδηροδρομικών, του υπουργείου και της κυβέρνησης για την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου τόσο για το επιβατικό κοινό, όσο και για τους εργαζομένους.

    Διαβάστε επίσης

    Πρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ για Τέμπη: Καταγγέλλει την επιλεκτική διαρροή καταθέσεων με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων



    ΣΧΟΛΙΑ