• Ναυτιλία

    Βρήκαν νέα «σπίτια» δύο ακόμα πλοία της Toisa

    Toisa Wave


    Λεπτομέρειες για το πού κατέληξαν άλλα δύο πλοία από τον στόλο της χρεοκοπημένης Toisa του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου έδωσαν ναυλομεσίτες, και πλέον εκτιμάται πως όλα τα πλοία της Toisa έχουν βρει αγοραστές.

    Σύμφωνα με την Seabrokers, το πλοίο Toisa Warrior (χωρητικότητας 4.800 dwt, κατασκευής 2011) πωλήθηκε στην εταιρεία υποθαλάσσιων καλωδίων Alcatel Submarine Networks, που ανήκει στη φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia, έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το VesselsValue, που αποτιμά την αξία του πλοίου στα 10,1 εκατ. δολάρια, η πώληση του πλοίου εγκρίθηκε από το αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο.

    Σημειώνεται ότι το Toisa Warrior παρέμενε ανενεργό από το 2016, όταν και ολοκληρώθηκε μία ναύλωσή του από την Petrobras.

    Το VesselsValue αναφέρει ακόμα ότι η ελβετική Geoquip Marine Group απέκτησε το πλοίο Toisa Vigilant (χωρητικότητας 3.500 dwt, κατασκευής 2005) έναντι 1,75 εκατ. δολαρίων, όταν η αξία του υπολογίζεται στα 2,9 εκατ. δολάρια.

    Και τα δύο πλοία ανήκουν στην κατηγορία των ROV PSV, που είναι πιο εξελιγμένα από τα τυπικά πλοία εφοδιασμού, ενώ εκκρεμούν οι ειδικές επιθεωρήσεις τους.

    Με τις συμφωνίες αυτές, τα πλοία εφοδιασμού της Toisa που έχουν πωληθεί για να αποπληρωθούν οι πιστωτές της εταιρείας ανέρχονται στα 23, με το συνολικό ποσό που έχει αντληθεί να αγγίζει τα 230 εκατ. δολάρια, ενώ έχουν πωληθεί επίσης και 20 τάνκερ και πλοία ξηρού φορτίου.

    Σημειωτέον ότι ο στόχος των διαχειριστών της περιουσίας της Toisa είναι να καλυφθούν οι οφειλές της εταιρείας, που φτάνουν τα 542 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Ευ. Μυτιληναίος: Φέρνει νέο φορτίο αμερικανικού LNG στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Ποιες κατηγορίες πλοίων έστειλαν στα διαλυτήρια οι εφοπλιστές κατά το πρώτο δίμηνο του 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Αλ. Προκοπάκης: Το φιλόδοξο project της Probunkers μπαίνει στο επόμενο στάδιο



    ΣΧΟΛΙΑ