• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Στα 6,7 δισ. δολ. ανέρχονται οι επενδύσεις του σε 59 νεότευκτα πλοία – Προσαρμογή στην “πράσινη ναυτιλία”

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    H Capital Maritime & Trading του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με την TradeWinds, παρήγγειλε δύο ακόμη πλοία αξίας 115 ή 116 εκατ. δολαρίων έκαστο, στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries.

    Ναυλομεσιτικές πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία Capital Maritime και η Eastern Pacific, προχώρησαν από κοινού στην παραγγελία 4 πλοίων VLGC/VLAC, προκειμένου να επιτύχουν καλύτερες τιμές. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν το 2027.

    Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής σχεδόν 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή 57 νεότευκτων τα οποία άρχισαν να παραδίδονται από το 2020 και θα ολοκληρωθεί η παράδοση τους, το 2027. Με την προσθήκη των δύο πλοίων, ο αριθμός των νεότευκτων αυξάνεται στα 59 πλοία, συνολικής αξίας 6,7 δισ. δολαρίων.

    Την περασμένη εβδομάδα, η TradeWinds ανέφερε ότι η Eastern Pacific του Idan Ofer θα παραγγείλει τέσσερα VLGC διπλού καυσίμου – VLAC – στη Hyundai Heavy Industries.

    Οι εταιρείες Eastern Pacific και Capital Maritime διαβλέπουν λαμπρές προοπτικές για τη ναυτιλία με χρήση αμμωνίας και υγραερίου.

    Οι ίδιες ναυλομεσιτικές πηγές ανέφεραν ότι οι δύο εταιρείες έχουν έρθει σε συμφωνία για να παραγγείλουν από κοινού τα πλοία των 88.000 cbm για να επωφεληθούν από την καλύτερη τιμολόγηση σε μια συνδυασμένη συμφωνία.

    Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Capital Product Partners, Τζέρι Καλογηράτος, μιλώντας στην Tradewinds, επισήμανε ότι έχουν κατασκευαστεί ή είναι υπό κατασκευή 57 νεότευκτα που κοστίζουν σχεδόν 6,5 δισ. δολάρια, με ημερομηνίες παράδοσης από το 2020 έως το 2027.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται πλοία μεταφοράς LNG, VLCC και MR με χρήση LNG και αμμωνία, δεξαμενόπλοια, suezmaxes και LR2 διπλού καυσίμου και μια σειρά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με κίνηση LNG που εκτείνονται από πλοία τροφοδοσίας έως containerships χωρητικότητας 13.000 teu.

    Ο Τζέρι Καλογηράτος, όλο αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα το περιέγραψε ως «ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα νεόδμησης που ξεκίνησε από μία μόνο εταιρεία τα τελευταία χρόνια».

    Διαβάστε ακόμη:

    Άλλα 4 πλοία ναυπηγεί ο Γιώργος Προκοπίου – Κατασκευάζει συνολικά 22 πλοία αξίας 1 δισ. δολάρια

    Neptune Lines (Μελίνα Τραυλού): Ναυπηγεί 2 πλοία της επόμενης γενιάς

    Neda Maritime (Νίκος Λυκιαρδόπουλος): Ναύλωσε δεξαμενόπλοιο στην Petrobras με 47.000 δολ. την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ