• Ναυτιλία

    Β. Βαλεντής: Γιατί η Pyxis Tankers επιμένει στην ανεξαρτησία της κόντρα στα μεγαθήρια

    Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

    Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers


    Μπορεί η Pyxis Tankers να διαθέτει έναν μικρό στόλο αποτελούμενο από πέντε τάνκερ MR και μερικά ακόμα τάνκερ χωρητικότητας περίπου 8.600 dwt, όμως ο επικεφαλής της εταιρείας, Βαλέντιος Βαλεντής, εκτιμά ότι είναι ικανή να ανταγωνιστεί τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

    Μιλώντας στο συνέδριο Capital Link Singapore Maritime Forum της Σιγκαπούρης, ο Β. Βαλεντής υποστήριξε πως μολονότι η τάση της εποχής είναι η συγκέντρωση, αυτό δε σημαίνει πως είναι αναγκαίο οι μικρές εταιρείες να συγχωνευθούν με άλλες εταιρείες.

    Πιστεύω πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε μεγαλύτερες εταιρείες στα κόστη. Το να έχουμε μία απροβλημάτιστη λειτουργία και καλή τεχνογνωσία εξυπηρετεί πολύ καλά τις μικρές εταιρείες”, τόνισε ο κ. Βαλεντής, σύμφωνα με το TradeWinds. “Φυσικά, εμπορικά έχει νόημα για τις μικρότερες εταιρείες να συνεργάζονται και να αποσπούν μόχλευση. Γι’ αυτό έχουμε όλα αυτά τα pools”, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Πάντως, ξεκαθάρισε ότι, αν και η Pyxis πάντα είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξή της, δεν θα παραγγείλει νέα πλοία. “Έχουμε όλοι κάνει υπερβολικές παραγγελίες και αυτό επηρέασε την αγορά αρνητικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι η αγορά των μεταχειρισμένων έχει κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες”, σημείωσε.

    Ο Β. Βαλεντής τόνισε πως τα σχετικά νέα μεταχειρισμένα πλοία είναι προτιμητέα για την Pyxis, και επεσήμανε πως η εταιρεία παρακολουθεί την αγορά των μεταχειρισμένων, όμως αυτήν την περίοδο δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει άλλα πλοία.

    Όλα εξαρτώνται από την ικανότητα άντλησης χρηματοδότησης, αλλά όπως γνωρίζετε οι κεφαλαιαγορές είναι κλειστές”, ανέφερε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Π. Παππάς: Αναβάθμιση για τη μετοχή της Star Bulk. Η νέα τιμή στόχος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: K. Κωνσταντακόπουλος: Το νέο μεγάλο deal της Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πλοία Ελλήνων εφοπλιστών κινδυνεύουν να καταστραφούν από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη



    ΣΧΟΛΙΑ