• Ναυτιλία

  Τζορτζ Τσούνης: Οικονομικό θαύμα η αναγέννηση των ελληνικών ναυπηγείων – Πολύτιμος σύμμαχος η Ελλάδα

  Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης

  Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης


  Η Ελλάδα είναι βασικός εταίρος των ΗΠΑ με μια δυνατή οικονομία και ευκαιρίες σε όλο το φάσμα της ναυτιλιακής και ναυπηγικής – ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, τόνισε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, κ. Τζορτζ Τσούνης κατά την τοποθέτησή του στο 1ο Συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ) με τίτλο “Ελληνικά Ναυπηγεία – Ξυπνώντας τον Κοιμώμενο Γίγαντα” που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

  Ο κ. Τσούνης έκανε λόγο για μια παραδοσιακά δυναμική βιομηχανία στην Ελλάδα και τόνισε πως το 9% του παγκόσμιου ΑΕΠ προέρχεται από τη ναυτιλία και η Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων έχει τεράστιο μερίδιο για τα δεδομένα του πληθυσμού της.

  “Το ότι φέρνουμε πίσω στη ζωή τα ναυπηγεία και οι επενδύσεις στα λιμάνια που δημιουργούν ευκαιρίες για ανάπτυξη αλλά και ποιοτικές θέσεις εργασίας είναι μια τεράστια ευκαιρία”, τόνισε.

  “Αν έχεις μια δυνατή οικονομία, σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις τα πάντα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνει σε αναπτυξιακή τροχιά η ελληνική οικονομία, και να δυναμώνει συνεχώς”, τόνισε ο κ. Τσούνης και πρόσθεσε ειδικά για τα ναυπηγεία πως “πρόκειται για ένα θαύμα”, όπως ένα οικονομικό θαύμα αποτελεί και η Ελλάδα.

  “Το θαύμα της της αναγέννησης των ναυπηγείων δεν έχει προηγούμενο. Αυτή η παραδοσιακή βιομηχανία θα παρέχει 2 δισ. στο εγχώριο ΑΕΠ. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα καθώς δίνει ώθηση στην αμυντική βιομηχανία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”.

  “Η Ελλάδα δείχνει ότι είναι ηγέτιδα δύναμη και ένας πολύτιμος σύμμαχος”, συνέχισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρας και συμπλήρωσε πως “είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την Ελλάδα συνεργάτη μας, για να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό οικοσύστημα.

  Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, όταν το λέω αυτό για την Ελλάδα, το πιστεύω. Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ να συνεχίζει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές εταιρείες”.

  Μπορείτε να παρακολουθήσετε το 1ο Συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ) με τίτλο “Ξυπνώντας τον Κοιμώμενο Γίγαντα” εδώ

  Διαβάστε επίσης:

  Λιάγκος: Ο ΟΛΘ στον δείκτη ATHEX ESG

  Ερυθρά Θάλασσα: Οι επιθέσεις των Χούτι απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο – Εκτίναξη ναύλων και ασφαλίστρων

  Πάνος Ξενοκώστας: Θέλουμε να κάνουμε τη θάλασσα δουλειά μας   ΣΧΟΛΙΑ