• Ναυτιλία

    Πάνος Ξενοκώστας: Θέλουμε να κάνουμε τη θάλασσα δουλειά μας 

    Πάνος Ξενοκώστας

    Πάνος Ξενοκώστας


    «Το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους φιλοδοξούμε να κατασκευάσουμε, μετά από πολλά χρόνια το πρώτο πλοίο στη μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία σε ελληνικό ναυπηγείο». Αυτό επισήμανε πριν από λίγο ο Πάνος Ξενοκώστας στο 1ο συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων.

    Επίσης τόνισε ότι θέλουμε οι πελάτες μας να μας επιλέγουν για την αριστεία μας και όχι για φιλοπατριωτικούς λόγους και αυτό αποδεικνύεται απι το γεγονός ότι στο ναυπηγείο της Σύρου επιασκευάσθηκαν 460 πλοία και το 78% είναι Ελλήνων πλοιοκτητών, όπως και στη Ελευσίνα 50 πλοία και μόνο το 5% είναι ξένων ετσιρειών.

    Στη συνέχεια ο Πάνος Ξενοκώστας  ανέλυσε τους τρείς τομείς στους οποίους θα δραστηριοποιηθούν τα ναυπηγεία: στη ναυτιλία, στην άμυνα και στις πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες κσι πρόσθεσε:

    «Δεν είμαστε συνδικαλιστική ένωση, ούτε λόμπι, αλλά ένα οργανωμένο και έμπειρο και με τεχνογνωσία ναυπηγικό οικοσύστημα. Θέλουμε να κάνουμε την θάλασσα δουλειά μας».

    Πάνος Ξενοκώστας και Βασίλης Κορκίδης
    Πάνος Ξενοκώστας και Βασίλης Κορκίδης

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ , Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι η ναυπηγική τρίαινα, της Σύρου, της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά θα ξυπνήσει τον κοιμώμενο γίγαντα των ναυπηγείων και ήδη έχουμε την πρπωτη συμφωνία με την Attica Group ύψους 1 δισ. Ευρώ.

    Διονύσης Θεοδωράτος
    Διονύσης Θεοδωράτος
    Κώστας Αχλαδίτης
    Κώστας Αχλαδίτης

    Διαβάστε επίσης:

    Ίδρυμα «Αικ. Λασκαρίδη»: Δύο υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

    Μελίνα Τραυλού: «Η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση συνδέεται άρρηκτα με τη ναυτιλία»

    Συμμαχία 10 χωρών για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των Χούθι δημιουργούν οι ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ