• Ναυτιλία

    Τζίνα Πολέμη: Να καταργηθεί ο περιορισμός των 21 ημερών στις ναυλώσεις

    Τζίνα Πολέμη: Να καταργηθεί ο περιορισμός των 21 ημερών στις ναυλώσεις

    Τζίνα Πολέμη


    Η Τζίνα Πολέμη με δημόσια παρέμβαση της για το προωθούμενο σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό, αφού τονίζει ότι με «το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο το οποίο αναμενόταν επί σειρά ετών προκειμένου να γίνει ανάπτυξη του yachting στην Ελλάδα αλλά και διότι θα έπρεπε να εναρμονιστεί η Ελλάδα με την Κοινοτική Νομοθεσία που αναφέρει ελεύθερες θαλάσσιες μεταφορές, είναι πολλά βήματα μπροστά», όμως επισημαίνει:

    «Υπάρχει όμως στο άρθρο 8 ο χρονικός περιορισμός των 21 ημερών που θα πρέπει να απαλειφθεί τελείως. Δεν υπάρχουν όρια παραμονής, δεν υπάρχουν όρια «εκμετάλλευσης» του πιο κερδοφόρου τομέα τουρισμού αλλά και της ανάπτυξης του.

    Ακύρωση λοιπόν του χρονικού ορίου παραμονής των ξένων επαγγελματικών σκαφών στην Ελλάδα, θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στους ναυτικούς μας με την μόνιμη παραμονή τους στην χώρα μας αλλά και αύξηση του κύκλου εργασιών στα Ναυπηγεία μας και στους επαγγελματίες που εργάζονται σε αυτά.

    Η Κυβέρνηση έχει μόνο θετικό πρόσημο από την είσπραξη άμεσου ΦΠΑ στα ναυλοσύμφωνα αλλά και εμμέσου από το τις υπηρεσίες.

    Η Περιφέρεια έχει υποστεί πλήγμα τα τελευταία έτη από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τον covid, είναι καιρός να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ