• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Αύξησε τη συμμετοχή της στην Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου


    Στην αύξηση του ποσοστού της στην Navios Maritime Holdings προχώρησε η πλοιοκτήτρια και βασική μέτοχος της ναυτιλιακής Αγγελική Φράγκου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής SEC, εταιρείες συμφερόντων της κας Φράγκου ελέγχουν 10.162.207 μετοχές της Navios, ποσοστό 34,8% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Η συμμετοχή της CEO της εισηγμένης στο χρηματιστήριο ναυτιλιακής, είναι μέσω των εταιρειών Raymar Investments, Amadeus Maritime και Navios
    Shipmanagement Holdings Corporation.

    Η μετοχή της Navios Maritime Holdings διαπραγματεύονταν χθες στα 3,56 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, με άνοδο 1,7%.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έκλεισε συνολική χρηματοδότηση χρέους ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα έσοδα της χρηματοδότησης, μαζί με διαθέσιμα μετρητά της εταιρείας, αξιοποιήθηκαν για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας για ομόλογα που έχουν ημερομηνία λήξης 15 Ιανουαρίου 2022.

    Η ναυτιλιακή επέστρεψε στην κερδοφορία κατά το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους αλλά και στο εννεάμηνο του 2021, καθώς ευνοήθηκε από την θεαματική αύξηση των εσόδων που εξασφάλισε από τη δραστηριότητα της στην αγορά ξηρού φορτίου.

    Υπενθυμίζεται ότι η Navios Maritime κατέχει το 10,3% της εταιρείας κολοσσού που δημιούργησε φέτος η Αγγελική Φράγκου μέσω της συγχώνευσης της Navios Partners με την Navios Acquisition.

    Τα έσοδα της εταιρείας από τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου αυξήθηκαν στο εννεάμηνο του 2021 κατά 82% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020, φθάνοντας τα 254,7 εκατομμύρια, γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη άνοδο των ναύλων.

    Η Navios Holdings ελέγχει στόλο με 36 πλοία συνολικής χωρητικότητας 3,9 εκατ. dwt, εκ των οποίων 12 Capesize, 19 Panamax, 4 Ultra-Handymax και ένα Handysize, μέσης ηλικίας 8,9 ετών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bluepool Trading: Ένα καινοτόμο εγχείρημα για τα Bulker από τρεις φιλόδοξους νέους

    Simpson Spence Young: Ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος έρχεται στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ