• Ναυτιλία

    Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Δεν θα ανεχθούμε καμία υποβάθμιση των τίτλων σπουδών των Α.Ε.Ν.

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης


    “Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) μας θα ήθελε να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι στις συζητήσεις που αφορούν τη Ναυτική Εκπαίδευση δεν νοείται να απουσιάζει η Ομοσπονδία μας, η οποία έχει και θέσεις και προτάσεις που ανταποκρίνονται στις διεθνείς αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις και απαιτήσεις που διαμορφώνονται από τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της Ναυτιλίας (απανθρακοποίηση, δίκαιη μετάβαση κλπ) στη Ναυτική Εκπαίδευση και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων Ναυτικών στο διεθνές στερέωμα και ως εκ τούτου πρέπει να έχει τη θέση του βασικού συνομιλητή και συνδιαμορφωτή των όποιων αλλαγών αναφορικά με τη Ναυτική Εκπαίδευση”.

    Αυτά επισήμανε ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στο τακτικό συνέδριο της.

    Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ τόνισε ότι “διευκρινίζουμε ήδη από την αρχή ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία υποβάθμιση των τίτλων σπουδών των Α.Ε.Ν. και συγκεκριμένα δεν πρόκειται να δεχθούμε την υποβάθμιση των τίτλων των αποφοίτων που εισέρχονται με Πανελλήνιες εξετάσεις στο επίπεδο πέντε του εθνικού πλαισίου προσόντων” και πρόσθεσε:

    “Πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση της Ομοσπονδίας μας είναι οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ν. να εντάσσονται στο επίπεδο έξι του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Δεν σταματάμε όμως εδώ.

    Απαιτούμε και επιδιώκουμε: Την ακόμη καλύτερη βελτίωση και γρήγορη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας στις απαιτούμενες επαφές και συναλλαγές τους με τις διάφορες Υπηρεσίες ΓΕΝΕ, ΚΕΣΕΝ, ΜΗΤΡΩΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΩΣΤΙΚΑ κλπ. Άμεση προτεραιότητα μας είναι η έκδοση και η ανανέωση των ναυτικών φυλλαδίων να γίνεται άμεσα εντός δύο ημερών ανεξαρτήτως περιόδου. Την λήψη και υλοποίηση όλων των απαιτούμενων μέτρων για την περαιτέρω στελέχωση του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ, τόσο σε ιατρικό και σε λοιπό προσωπικό, όσο και σε τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να επιτυγχάνεται η πιστή εφαρμογή και τήρηση του μνημονίου συνεργασίας, για την χρήση του ακινήτου του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ από τον ΕΟΠΥΥ και να εξακολουθήσει η άμεση και κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση αλλά και η αναβαθμισμένη φροντίδα των συναδέλφων μας, εν ενεργεία και συνταξιούχων, και των οικογενειών τους, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και ανεξάρτητα από τους λοιπούς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέσω Ειδικής Γραμματείας. Επίσης, θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες μας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την επιβεβαίωση της ισχύος και την ανανέωση της εφαρμοζόμενης ΣΣΕ του 2010 και θα ακολουθήσουν οι ΣΣΕ για τις υπόλοιπες κατηγορίες των Φορτηγών Πλοίων. Επί πλέον, εξακολουθούν να είναι ενταγμένα στον Προγραμματισμό Δράσης της Ομοσπονδίας, και τα παρακάτω ζητήματα.

    • Η κατάργηση της άδικης φορολόγησης των συναδέλφων μας, όλων των ειδικοτήτων, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος αλλά και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική Οικονομία, όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη, που σέβονται τους Ναυτικούς τους.

    • Η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των Συνταξιούχων Συναδέλφων μας, από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων κύριων και επικουρικών, που υπέστησαν, με διασφάλιση του θεσμού των εφάπαξ και της απρόσκοπτης συνέχισης καταβολής τους.

    • Η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων περί μισθού ελλείποντος ναυτικού από τις εργοδότριες εταιρείες και έλεγχος της πιστής εφαρμογής του από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές.

    • Και φυσικά πλήρης και απαρέγκλιτη εφαρμογή των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας και του συνόλου της Ναυτεργατικής Νομοθεσίας.

    Διαβάστε επίσης

    Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς



    ΣΧΟΛΙΑ