Ναυτιλία

Τσικαλάκης: Άρχισαν οι εταιρείες να πληρώνουν τους ναυτικούς για τα εξπρές δρομολόγια

Ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης, Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Εμμανουήλ Τσικαλάκης, Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας


Μετά τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας  για την πληρωμή της πρόσθετης αμοιβής για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2022, συνολικά 16 «ΕΞΠΡΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ», ήδη σήμερα η εταιρεία προέβη σε καταθέσεις μέρους αυτών των πρόσθετων αμοιβών των «ΕΞΠΡΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ» για το σύνολο των μελών του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» των Μινωικών Γραμμών.

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ήδη στην Ομοσπονδία  έχουν αποσταλεί τα σχετικά καταθετήρια καταβολής των οφειλομένων παραπάνω πρόσθετων αμοιβών των «ΕΞΠΡΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ» και το αρμόδιο Τμήμα αυτής προβαίνει σε ενδελεχή έλεγχο τους, ώστε να υπολογιστούν επακριβώς οι επιπρόσθετες οφειλόμενες διαφορές από πλευράς της εταιρείας.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας  βρίσκεται σε επικοινωνία με τον επικεφαλής των Μινωικών Γραμμών  Σιγάλα Λουκά (CEO), ώστε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να καταβληθούν οι οφειλόμενες διαφορές στα μέλη του πληρώματος, ο οποίος,  Λουκάς Σιγάλας, δεσμεύτηκε γι’ αυτό ενώπιον και των παρευρισκομένων μελών της Διοίκησης της ΠΝΟ γι αυτό.

 Επίσης, ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης επισήμανε:

“Καλούμε τα μέλη του πληρώματος του πλοίου να εμπιστευθούν την Ομοσπονδία μας και τις δράσεις της και τους δηλώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πληρωθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ των οφειλομένων πρόσθετων αμοιβών των «ΕΞΠΡΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ» που δικαιούνται.

Τέλος, τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτούς που μέχρι πρότινος διατεινόντουσαν ότι τα μέλη του συγκεκριμένου πληρώματος δεν δικαιούνται την πρόσθετη αμοιβή των «ΕΞΠΡΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ» και κατόπιν εορτής των δράσεων της Ομοσπονδίας επιδιώκουν την όποια μικροσυνδικαλιστική εκμετάλλευση”.

Διαβάστε επίσης

Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Ζητάμε εφαρμογή της νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων – Κινητοποιήσεις σε πλοία της ακτοπλοΐαςΣΧΟΛΙΑ