• Ναυτιλία

    Τρία σημαντικά έργα εγκρίθηκαν για το λιμάνι του Λαυρίου

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης


    Tην έγκριση εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τριών σημαντικών έργων για το λιμάνι του Λαυρίου, ανακοινώνει ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου.

    Πιο συγκεκριμένα:

    1.Εγκρίθηκε από το ΥΝΑΝΠ το έργο τοποθέτησης πλωτών λιμενοβραχιόνων και πλωτών προβλητών στον Τομέα Τουριστικών Σκαφών του ΟΛΛ ΑΕ.

    Το έργο αυτό, εκτός του ότι είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του ΟΛΛ Α.Ε, υπολογίζεται ότι θα αναπτύξει περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας και θα συνεισφέρει στην τοπική αγορά περί τα 30 εκ. ευρώ πρόσθετο τζίρο.

    Σημειώνεται ότι το έργο αυτό είχε εξαγγελθεί καταρχάς από τον πρώην Υπουργό, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και υπήρχε δέσμευση του κου Πρωθυπουργού ότι θα υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό.

    Για την τελική έγκριση του έργου οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εργάστηκαν εντατικά με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση του κύριου Πρωθυπουργού, με την υπογραφή του σημερινού Υπουργού Ναυτιλίας κου Χρήστου Στυλιανίδη.

    2.Επιπλέον εγκρίθηκε από τον κ. Γενικό Γραμματέα Ευάγγελο Κυριαζόπουλο το έργο της ανέγερσης νέου ΚΥΕ στην θέση του πρώην κατ. «ΚΟΡΑΛΛΙ».

    Η ανέγερση του νέου ΚΥΕ θα προσφέρει δέκα νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και θα συμπληρώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΟΛΛ ΑΕ στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα στους επιβάτες της κρουαζιέρας και στους ναυλωτές τουριστικών σκαφών.

    3.Τέλος η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέταξε στo ΠΔΕ το έργο διαπλάτυνσης του ανατολικού Finger Pier, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

    Με το έργο αυτό ο ΟΛΛ Α.Ε δημιουργεί μία νέα πρόσθετη θέση ελλιμενισμού κρουαζιεροπλοίων μεσαίου μεγέθους.

    Η Διοίκηση του ΟΛΛ ΑΕ σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο για την αμέριστη συμπαράστασή τους και δεσμεύεται ότι θα εργαστεί εντατικά με τον Μέτοχο (ΤΑΙΠΕΔ) για την κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Βαλτιμόρη: Ναυλωμένο από την Maersk το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε σε γέφυρα (Upd)

    Γιώργος Προκοπίου: Στα 66 τα νεότευκτα και υπό ναυπήγηση πλοία αξίας 3,86 δισ. δολαρίων από το 2022

    Συγκροτήθηκε η επιτροπή για τα βραβεία ισότητας φύλων στην Κυπριακή Ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ