• Ναυτιλία

    Τραυλού: Kινητήρια δύναμη των ανθρώπων της ναυτιλίας οι ανοιχτοί ορίζοντες και η εξωστρέφεια

    Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    Ο χαιρετισμός της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο YES To Shipping Forum, στα Ποσειδώνια 2022, Μελίνας Τραυλού, ήταν επί της ουσίας ένας προσωπικός απολογισμός και αναγνώρισε δημόσια ως μέντορές της στη ναυτιλία, τον πατέρα της, Νίκο Τραυλό και τον Θεόδωρο Βενιάμη.

    «Σε πολύ μικρή ηλικία, μικρότερη από εσάς, – απευθυνόμενη σε νέους και σπουδαστές της ναυτιλίας – από ότι βλέπω, έμαθα την αγάπη για τη θάλασσα, την αγάπη για τη ναυτιλία, από τον πατέρα μου, τον Νίκο Τραυλό. Έμαθα, ότι η ναυτιλία χρειάζεται αγάπη, στρατηγική, όραμα, πίστη, πειθαρχία, συνέπεια αλλά πάνω απ’ όλα σκληρή δουλειά. Μετά τον πατέρα μου, συνάντησα το μέντορά μου στα κοινά της ναυτιλίας”, τόνισε χαρακτηριστικά η Μ. Τραυλού και πρόσθεσε:

    «Ο Θεόδωρος Βενιάμης ήταν ο άνθρωπος που με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την πειθώ, την επιμονή και υπομονή του με παρότρυνε, με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά, επί πολλά χρόνια, με την Ένωση και σήμερα, να είμαι πρόεδρός της. Η ναυτιλία είναι ένας χώρος που σου προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, να ξεχωρίσεις, σου ανοίγει δρόμους, πολλούς και διαφορετικούς.

    Στο χέρι σας είναι να προχωρήσετε, όποιον από αυτούς τους δρόμους διαλέξετε.

    Είμαστε δίπλα σας. Θα είμαστε οι μέντορες σας. Ώστε να συμμετέχετε ενεργά και αποτελεσματικά στη ναυτιλία.»

    Αναλυτικά, η ομιλία της προέδρου της ΕΕΕ Μελίνας Τραυλού έχει ως εξής:

    «Κύριε Υπουργέ, κυρία πρόεδρε, αγαπητέ φίλε, αγαπητέ Θοδωρή,

    Νέοι και νέες που αγαπάτε τη ναυτιλία,

    Δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο κλείσιμο των Ποσειδωνίων για εμένα, από αυτή τη συνάντησή μας.

    Αυτές τις ημέρες, από όλες τις αντιπροσωπείες, άκουγα με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και σε όλους τους τόνους, ότι εδώ, στην Ελλάδα μας, στα Ποσειδώνια, χτυπά η καρδιά – κι ας μη γελιόμαστε – και το μυαλό της παγκόσμιας ναυτιλίας.

    Στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων, καλωσόρισα τους παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο, λέγοντας… “καλώς ήρθατε στη συνάντηση κορυφής της παγκόσμιας ναυτιλίας”.

    Σήμερα, εδώ, σε αυτή την αίθουσα, σας καλωσορίζω στη συνάντηση κορυφής του μέλλοντος της παγκόσμιας ναυτιλίας.

    Η ναυτιλία είναι οι άνθρωποι της.

    Άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και άνθρωποι που ενέπνευσαν, ώστε η ναυτιλία μας να οδηγηθεί αλλά και να διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων, στην κορυφή του κόσμου!

    Και αυτό είναι και το δικό μου προσωπικό στοίχημα, ως Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στη ναυτιλία μας, στο μέλλον μας.

    Σε πολύ μικρή ηλικία, μικρότερη από εσάς… από ότι βλέπω, έμαθα την αγάπη για τη θάλασσα, την αγάπη για τη ναυτιλία, από τον πατέρα μου, τον Νίκο Τραυλό.

    Έμαθα, ότι η ναυτιλία χρειάζεται αγάπη, στρατηγική, όραμα, πίστη, πειθαρχία, συνέπεια αλλά πάνω απ’ όλα σκληρή δουλειά.

    Όλα αυτά δεν τα έμαθα τόσο ιδανικά όσο ακούγονται ή όσο ίσως φαντάζεστε, ως η «κόρη του μπαμπά», αλλά με καθημερινή δουλειά και γνήσια αφοσίωση και σεβασμό στον κόσμο της θάλασσας.

    Γιατί, όπως εύστοχα αναφέρει ο Αριστοφάνης, πριν πιάσεις το τιμόνι, μάθε πρώτα να τραβάς κουπί.

    Μετά τον πατέρα μου, συνάντησα τον μέντορά μου στα κοινά της ναυτιλίας.

    Είναι εδώ σήμερα, μαζί μας.

    Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω δημόσια για την εμπιστοσύνη και την πίστη του σε μένα.

    Κυρίες και κύριοι, ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος, ο επί 13 συναπτά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο Θεόδωρος Βενιάμης.

    Ο Θοδωρής ήταν ο άνθρωπος που με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την πειθώ, την επιμονή και υπομονή του με παρότρυνε, με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά, επί πολλά χρόνια, με την Ένωση και σήμερα, να είμαι πρόεδρός της.

    Ο Θοδωρής στήριξε και στηρίζει ενεργά και με όραμα τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στη ναυτιλία και στα κοινά της.

    Η ναυτιλία είναι ένας χώρος που σου προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, να ξεχωρίσεις, σου ανοίγει δρόμους, πολλούς και διαφορετικούς.

    Στο χέρι σας είναι να προχωρήσετε, όποιον από αυτούς τους δρόμους διαλέξετε.

    Είμαστε δίπλα σας, θέλουμε να είμαστε οι μέντορες σας.

    Ώστε να συμμετέχετε ενεργά στη ναυτιλία. Να δημιουργήσετε, να επιτύχετε, να μεγαλουργήσετε.

    Η ναυτιλία μας είναι ένας χώρος που όποιος δώσει τον καλύτερό του εαυτό, με πίστη στις δεξιότητες του, επιβραβεύεται.

    Σε αυτό το σημείο, θέλω να προσκαλέσω την κυρία Κεραμέως και τον κύριο Πλακιωτάκη, να συνεργαστούμε σε μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, ώστε να ενημερώσουμε τα παιδιά και τους νέους για το τι σημαίνει ναυτιλία, πώς μπορούν να εκπαιδευτούν και ποιες είναι οι πολυεπίπεδες επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου μας.

    Οι ανοιχτοί ορίζοντες, η εξωστρέφεια της ναυτιλίας, ο δυναμισμός που τη διακρίνει, η διαφορετικότητα της κάθε ημέρας, είναι μοναδικά ερεθίσματα, συναισθήματα, προνόμια που λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη επαγγελματικής ανέλιξης των ανθρώπων της ναυτιλίας.

    Εμείς είμαστε εδώ για σας και θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στο παγκόσμιο, επιχειρηματικό success story της χώρας μας… στη ναυτιλία!

    Ενδυναμώστε με την συμμετοχή σας την οικογένεια της ναυτιλίας, γίνετε υπερήφανα μέλη αυτής της οικογένειας και η οικογένειά σας, υπερήφανη για εσάς.

    Σας ευχαριστώ πολύ!»

    Διαβάστε επίσης:

    Ποσειδώνια 2022: Σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες και ρεκόρ επισκεψιμότητας



    ΣΧΟΛΙΑ