• Ναυτιλία

    Toro Corp (Πέτρος Παναγιωτίδης): Πούλησε δύο πλοία με κέρδος 27 εκατ. δολαρίων!

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο Nasdaq, Toro Corp, θυγατρική της Castor Maritime, του Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, πούλησε δύο δεξαμενόπλοια με κέρδος 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή πώλησης και των δύο πλοίων ήταν στα 49,5 εκατ. δολάρια.

    Το spinoff της Castor Maritime με έδρα την Κύπρο πούλησε το κατασκευασμένο το έτος 2006 handysize δεξαμενόπλοιο, MR Wonder Formosa στην τιμή των 18 εκατομμυρίων δολαρίων και το πλοίο aframax Wonder Vega, κατασκευής 2005 για 31,5 εκατομμύρια δολάρια, σε δύο διαφορετικές εταιρείες.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας του Πέτρου Παναγιωτίδη δήλωσε ότι η Toro, αναμένει να καταγράψει κέρδος 9 εκατομμυρίων δολαρίων στο 4ο τρίμηνο του 2023 από την πώληση του Wonder Formosa, χωρητικότητας 36.700 dwt, που αγόρασε η Castor για περίπου 8,75 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και 17,7 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση των 106.100 dwt που αγοράστηκε για το Wonder Vega, την ίδια χρονιά.

    Και τα δύο πλοία θα πρέπει να παραδοθούν στους νέους πλοιοκτήτες τους κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

    Η Toro διαθέτει πλέον δύο δεξαμενόπλοια, καθώς και τέσσερα πλοία μεταφοράς υγραερίου που αγόρασε η εταιρεία τον περασμένο Απρίλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Group: Στο 97,52% το ποσοστό της STRIX Holdings

    Latsco (Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης): Παραγγελία 3 πλοίων, ενώ τρέχει πρόγραμμα κατασκευής καινοτόμου LPG

    Dorian LPG: Εξτρά μπόνους και μετοχές για τον Γιάννη Χατζηπατέρα και τα στελέχη του



    ΣΧΟΛΙΑ