• Ναυτιλία

    Dorian LPG: Εξτρά μπόνους και μετοχές για τον Γιάννη Χατζηπατέρα και τα στελέχη του

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας


    Εξτρά μπόνους σε μετρητά και μετοχές θα δώσει η ναυτιλιακή Dorian LPG τόσο στον ιδιοκτήτη και επικεφαλής της Γιάννη Χατζηπατέρα όσο και στον CEO της Γιάννη Λυκούρη για την οικονομική χρήση του 2023, ενώ αυξημένες αμοιβές σε μετοχές προβλέπονται και για μέλη του ΔΣ της εταιρείας.

    Οι αμοιβές αφορούν στο οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Μαρτίου 2023 και προστίθενται, εκτάκτως, στα ήδη υψηλότερα μπόνους που είχε ανακοινώσει η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, στην ετήσια έκθεση της τον Ιούλιο.

    Συγκεκριμένα, με ενημερωτικό σημείωμα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ η Dorian LPG επικαιροποίησε το προηγούμενο ενημερωτικό για την Ετήσια Συνέλευση των μετόχων του 2023, που είχε καταθέσει στις 31 Ιουλίου 2023, όσον αφορά τις αμοιβές ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών και υπαλλήλων της.

    Όπως αναφέρει σε αυτό, το ΔΣ της εταιρείας έλαβε υπόψη τις επικαιροποιημένες εκθέσεις του ανεξάρτητου συμβούλου αποζημιώσεων με τον οποίο συνεργάζεται, Steven Hall & Partners, και ζήτησε από την επιτροπή αποζημιώσεων της Dorian να δοθούν επιπλέον αυξήσεις στις πληρωμές μπόνους και στις απονομές μετοχών σε ορισμένους υπαλλήλους και στελέχη της ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην εταιρεία για την χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023.

    Μετά από την σύμφωνη γνώμη της επιτροπής αποζημιώσεων, αποφάσισε τα εξής:

    -Αυξήσεις στα μπόνους μετρητών του Γιάννη Χατζηπατέρα και του Γιάννη Λυκούρη από 1.000.000 δολάρια σε 1.225.000 δολάρια για τον πρώτο και από 350.000 δολάρια σε 450.000 δολάρια στον δεύτερο

    -Αύξηση των περιορισμένων μετοχών (restricted shares) που θα λάβει ο κ. Χατζηπατέρας ως μπόνους σε 84.500 από 72.500 και αυτών που θα λάβει ο κ. Λυκούρης σε 35.000 από 30.000

    -Χορήγηση από την εταιρεία μέχρι του συνολικού αριθμού 20.000 περιορισμένων μετοχών της σε συγκεκριμένα μη εκτελεστικά μέλη (που θα αποφασιστούν από τον πρόεδρο του ΔΣ) και αύξηση της ετήσιας αποζημίωσης σε στελέχη του ΔΣ που δεν είναι εργαζόμενοι, από 100.000 δολάρια σε 155.000 δολάρια (όλο το ποσό σε μετοχές), αρχής γενομένης από το δημοσιονομικό έτος που θα λήξει στις 31 Μαρτίου 2024

    Σημειώνεται ότι το οικονομικό έτος που έληξε στο τέλος Μαρτίου 2023 ήταν το καλύτερο στην ιστορία της ναυτιλιακής Dorian LPG, γεγονός που της επέτρεψε να διανείμει γενναία μερίσματα στους μετόχους της, συνολικού ύψους 225 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με δήλωση του κ. Χατζηπατέρα.

    Τα καθαρά κέρδη της Dorian στο σύνολο της χρήσης 2023 ανήλθαν σε 172,4 εκατ. δολάρια έναντι 71,9 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη προηγούμενη χρήση.

    Ο στόλος της Dorian LPG αποτελείται σήμερα από 25 σύγχρονα οικολογικού τύπου VLGC.

    Διαβάστε ακόμη:

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλέντης): Επένδυση 6,80 εκατ. δολαρίων για το πλοίο «Konkar Ormi»

    Στην αντεπίθεση η Performance Shipping: Κακό το ιστορικό του Γιώργου Οικονόμου – Θα αποφασίσουν οι μέτοχοι

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Μαρινών Ελλάδας και Ένωσης Λιμένων Ελλάδας

     



    ΣΧΟΛΙΑ