• Ναυτιλία

    Το πλοίο LNG Maria Energy του ομίλου Τσάκου ήταν το πρώτο που κατέπλευσε στο τερματικό σταθμό της Uniper στο Wilhelmshaven

    Νίκος Τσάκος- ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος


    Η εταιρεία Uniper έφερε το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Γερμανίας στον νέο τερματικό σταθμό LNG, που λειτουργεί από την Uniper, στο Wilhelmshaven.

    Το πλοίο LNG Maria Energy, που ανήκει στην Tsakos Energy Navigation, του Νίκου Π. Τσάκου η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς ενέργειας, φορτώθηκε στο Calcasieu Pass των ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις υγροποίησης του προμηθευτή LNG Venture Global Calcasieu Pass, LLC, στις 19 Δεκεμβρίου 2022.

    Το Maria Energy είναι πλήρως φορτωμένο με περίπου. 170.000 κυβικά μέτρα LNG (97.147.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου) , τα οποία είναι αρκετά για να τροφοδοτήσουν περίπου 50.000 γερμανικά νοικοκυριά με ενέργεια για ένα χρόνο.

    Ο Niek den Hollander, CCO της Uniper δήλωσε: «Η επιτυχημένη παράδοση του πρώτου φορτίου πλήρους LNG στον τερματικό σταθμό Uniper στο Wilhelmshaven αποτελεί απόδειξη της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ της Uniper, της Venture Global και της Tsakos Energy Navigation. Η χρήση του LNG ως αξιόπιστης πηγής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του εφοδιασμού για τη Γερμανία και την Ευρώπη. Δεσμευόμαστε να συνεισφέρουμε φέρνοντας περισσότερο LNG στην ευρωπαϊκή αγορά και ιδιαίτερα στη Γερμανία μέσω των τερματικών σταθμών Wilhelmshaven και Brunsbüttel Regas».

    «Η Venture Global είναι πολύ περήφανη που προμηθεύει το πρώτο πλήρες φορτίο LNG που παραδόθηκε ποτέ στη Γερμανία και συγχαίρουμε τη Uniper και τη γερμανική κυβέρνηση για την ταχεία δράση τους για την κατασκευή της υποδομής που απαιτείται για να γίνει δυνατή αυτή η ιστορική ημέρα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Venture Global, Mike Sabel.

    «Ως στρατηγικοί εταίροι, ανυπομονούμε να παρέχουμε μακροπρόθεσμη ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού στους συμμάχους μας μέσω της συνεχούς παράδοσης καθαρού και αξιόπιστου φυσικού αερίου των ΗΠΑ».

    Οι εμπορικές δραστηριότητες του τερματικού σταθμού Wilhelmshaven αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιανουαρίου 2023.

    Ο τερματικός σταθμός Uniper LNG στο Wilhelmshaven άνοιξε στις 17 Δεκεμβρίου 2022. Μέσω της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) Höegh Esperanza, περίπου πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μπορούν να εκφορτώνονται στη Γερμανία ετησίως.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρώτη η Σαγκάη στη διακίνηση κοντέινερ για 13η χρονιά με 47,3 εκατ. TEU – Τα κινεζικά λιμάνια διακίνησαν 210 εκατ. κοντέινερ

    Στις 18 Ιανουαρίου ο Γιάννης Πλακιωτάκης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ