• Ναυτιλία

    Το πλοίο “Καβάφης” το νεότευκτο απόκτημα των Αντώνη και Φίλιππου Λαιμού


    Ο ναυτιλιακός όμιλος Enesel, που διευθύνουν τα παιδιά του Νικόλα Σ. Λεμού, Αντώνης και Φίλιππος Λαιμός, γνωστοποίησαν την καθέλκυση του πλοίου Aframax/LR2.

    Η Enesel SA, η οποία είναι μία από τις τέσσερις ναυτιλιακές εταιρείες του ομίλου Enesel, ανακοίνωσε την καθέλκυση του πλοίου Aframax/LR2, κύτος αρ. H1512 που πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2022 στο ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding.

    Το πλοίο, το οποίο θα ονομαστεί “Καβάφης”, προς τιμήν του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, είναι το πρώτο από μια σειρά τριών πλοίων που παρήγγειλε η εταιρεία.

    Το πλοίο “Καβάφης” θα ταξινομηθεί από τον Νηογνώμονα Lloyd’s Register και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και θα υψώσει την ελληνική σημαία. Το πλοίο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τον προσεχή Απρίλιο του 2023.

    Η οικογένεια του ομίλου του Νικόλα Λαιμού μέσω του Ομίλου Enesel λειτουργεί έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ναυτιλιακούς στόλους για περισσότερα από 174 χρόνια.

    Ο όμιλος Enesel που περιλαμβάνει τέσσερις ναυτιλιακές εταιρείες, την Enesel SA, την Enesel Limited, την NS Lemos & Co. Ltd. και την Enesel Pte Ltd, ιδρύθηκε το 1848 και απασχολεί περίπου 900 ναυτικούς και 60 προσωπικό από την ξηρά, ενώ η δραστηριότητά του είναι παγκόσμια.

    Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται 16 πλοία: 7 δεξαμενόπλοια, 5 φορτηγά πλοία, 1 μεταφοράς κοντέινερ και 2 είναι υπο ναυπήγηση.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης: Το Ίδρυμα Ευγενίδου προσέφερε δύο ασθενοφόρα για τους νησιώτες



    ΣΧΟΛΙΑ