• Ναυτιλία

    Το Πακιστάν πήρε την έγκριση για την οικολογική ανακύκλωση πλοίων


    Το Πακιστάν εντάχθηκε επίσημα στη Διεθνή Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ για την ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον ανακύκλωση πλοίων.

    Ο ΙΜΟ είχε διοργανώσει νωρίτερα ένα εργαστήριο στο Καράτσι για να υποστηρίξει την εφαρμογή της σύμβασης και των σχετικών κατευθυντήριων γραμμών από τη χώρα.

    Η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ θα τεθεί σε ισχύ στις 26 Ιουνίου 2025.

    Η Σύμβαση, που ξεκίνησε το 2009, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι «τα ναυπηγεία θα πρέπει να παρέχουν ένα σχέδιο ανακύκλωσης πλοίων, για να προσδιορίζουν τον τρόπο ανακύκλωσης κάθε πλοίου, ανάλογα με τις λεπτομέρειες και το απόθεμά του.

    Τα μέρη θα κληθούν να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης πλοίων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους συμμορφώνονται με τη Σύμβαση.

    Επιπλέον, «τα σκάφη πρέπει να διαθέτουν ειδικό κατάλογο επικίνδυνων υλικών επί του σκάφους, το οποίο πρέπει να προετοιμάζεται, να επαληθεύεται και να ενημερώνεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΜΟ.

    Μετά την αρχική επιθεώρηση επαλήθευσης, τα πλοία θα πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρω επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους και σε τελική επιθεώρηση πριν από την ανακύκλωση».

    Διαβάστε επίσης:

    Ανακύκλωση πλοίου / Ship Recycling: Τι ισχύει σήμερα, τι πρέπει να γίνει

    Πιστοποιήθηκε το Voyager από τις ΗΠΑ το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος

    Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών στον Λιμένα Ελευσίνας



    ΣΧΟΛΙΑ