• Ναυτιλία

    Συνάντηση Στυλιανίδη με Ντόζα (ΒΕΠ) για θέματα ναυτιλιακής εκπαίδευσης και ναυπηγοεπισκευής

    • NewsRoom
    O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά, Γιώργο Παπαμανώλη - Ντόζα.

    O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά, Γιώργο Παπαμανώλη – Ντόζα.


    Ναυτιλιακή εκπαίδευση, πράσινη ναυτιλία και ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος συζητηθήκαν στην πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά, Γιώργο Παπαμανώλη – Ντόζα.

    Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση, συζητήθηκαν ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ναυτιλιακής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την προσέλκυση των νέων στα ναυτιλιακά επαγγέλματα αλλά και «η επόμενη μέρα» των νέων στην αγορά του ναυτιλιακού κλάδου.

    Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, τις πράσινες επενδύσεις στον κλάδο της ναυτιλίας και την επίτευξη της «πράσινης» μετάβασης της Ελληνικής Ναυτιλίας, αλλά και θέματα ενδυνάμωσης και άμεσης συνεισφοράς της Πολιτείας στα μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας.

    Ο πρόεδρος του ΒΕΠ έθεσε το θέμα άμεσης κατάργησης του ΦΠΑ στις νέες κατασκευές, τις πράσινες επενδύσεις στην ναυτιλία που χρήζουν άμεση και εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και στο θέμα της αναβάθμισης της ναυτιλιακής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

    Ο υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τη δράση του ΒΕΠ «Μάθε από τον βιοτέχνη» η οποία βασίζεται, στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη», συνδέοντας την μαθητική κοινότητα με την αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας δεξιότητες επιχειρηματικότητας και εργασιακής ετοιμότητας, εμπνέοντας τους νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει συνεχής και ενεργής συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την υλοποίηση της.

    Διαβάστε επίσης:

    SunriseMezz: Εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων ύψους 3,67 εκατ. ευρώ

    Παύλος Μαρινάκης για την οπαδική βία: Είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση ονοματίζει το πρόβλημα

    Στον «αέρα» χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων, «πάγος» στο real estate – Απέχουν μέχρι 8 Ιανουαρίου οι συμβολαιογράφοι



    ΣΧΟΛΙΑ