• Ναυτιλία

    Θ. Βενιάμης: Κινητήριος δύναμη για τη νέα διοίκηση η εγγραφή περισσότερων πλοίων στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Βενιάμης

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης


    Με ένα «ευχαριστώ» για τη μαζική, όπως τη χαρακτήρισε, ανταπόκριση των εφοπλιστών στο πρόσφατο κάλεσμα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για την εγγραφή περισσότερων πλοίων στην Ένωση, η οποία θα λειτουργήσει, όπως επισημαίνει, και ως κινητήριος δύναμη για τη νέα διοίκηση, αποχαιρετά τα μέλη της ο απερχόμενος πρόεδρος, Θεόδωρος Βενιάμης.

    Ενόψει της εκλογής νέου προέδρου στην ΕΕΕ, ο κ. Βενιάμης, στην προεδρία της Ένωσης επί τέσσερις συναπτές θητείες, σε επιστολή που έστειλε λίγο πριν την Γενική Συνέλευση επισημαίνει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ και εγώ προσωπικά βρήκαμε όλα αυτά τα χρόνια έναν πιστό συμπαραστάτη στις συλλογικές προσπάθειές μας τόσο για την απόκρουση έξωθεν προερχομένων διεθνών προκλήσεων, καθώς και για τη διατήρηση και εκμοντερνισμό του θεσμικού πλαισίου της ελληνικής ναυτιλίας, όσο και για την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών».

    Απευθυνόμενος στους άλλους εφοπλιστές, ευχαριστεί για τη «μαζική ανταπόκρισή σας στο πρόσφατο κάλεσμα να εγγράφετε περισσότερα πλοία σας ως μέλη στην Ένωσή μας, ενέργεια που αποτελεί τη μέγιστη αναγνώριση του έργου της, αλλά και κινητήριο δύναμη για τη νέα διοίκηση προκειμένου να συνεχίσει ασταμάτητα τον απαιτητικό αγώνα προς την προάσπιση των θεσμικών συμφερόντων της ναυτιλίας μας».

    «Ήρθε όμως η ώρα να αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που είχα την τιμή να υπηρετήσω επί τέσσερις στη σειρά θητείες, αλλά παράλληλα και από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, στο οποίο εκλέχθηκα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1987 και υπηρέτησα από διάφορες θέσεις, πριν εκλεγώ στο ύψιστο αξίωμα του Προέδρου», γράφει.

    Και καταλήγει: «Χαίρομαι που παραδίδω μια Ένωση μεγάλη, οικονομικά εύρωστη, εξωστρεφή και υπολογίσιμη, με σεβαστή φωνή εντός και εκτός Ελλάδος, όπως αρμόζει και αξίζει στη ναυτιλία των Ελλήνων».

    Διαβάστε επίσης:

    Μ. Τραυλού ή Γ. Αγγελόπουλος; Όλο το παρασκήνιο για την εκλογή προέδρου των εφοπλιστών



    ΣΧΟΛΙΑ