• Ναυτιλία

    Θ. Βενιάμης: Απειλή για τη βιωσιμότητα της ναυτιλίας ο εμπορικός πόλεμος

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Βενιάμης

    Θεόδωρος Βενιάμης


    Με την ομιλία του πρόεδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη, ξεκίνησε τις εργασίες του το 1ο Theseanation Conference με τίτλο «Η Παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας».

    Ο κ. Βενιάμης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο σπουδαίο γεωστρατηγικό  ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και στη σημασία του ελεύθερου εμπορίου, τασσόμενος κατά των μέτρων προστατευτισμού και σημείωσε ότι η ελληνική και διεθνής ναυτιλία παρακολουθεί με ανησυχία τα μέτρα για τους δασμούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

    Όπως ανέφερε ο κ. Βενιάμης, τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, με επικεφαλής τον ίδιο, θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ όπου θα έχει σημαντικές επαφές με στόχο να ενισχυθεί και να ανανεωθεί το στίγμα και η σημασία της ελληνόκτητης ναυτιλίας, ο ρόλος της οποίας ήδη αναγνωρίζεται από τη Ουάσιγκτον σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.

    Επιπλέον ο πρόεδρος της ΕΕΕ τάχθηκε κατά των περιφερειακών πολιτικών και ζήτησε από την ΕΕ να διδαχθεί από το πώς στηρίζουν την ναυτιλία οι ελληνικές κυβερνήσεις. Αν η Ευρώπη θέλει μια ισχυρή ευρωπαϊκή ναυτιλία ας διδαχθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ναυτιλιακή πολιτική πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τι πράττουν οι βασικοί ανταγωνιστές.

    Τέλος, ο κ. Βενιάμης υπογράμμισε με νόημα ότι οι Έλληνες εφοπλιστές λόγω του μεγέθους τους και του πρωταγωνιστικού τους ρόλου παγκοσμίως, έχουν λόγο στη διαμόρφωση των θέσεων της διεθνούς ναυτιλίας και έχουν το δικαίωμα να ασκούν και κριτική σε θέσει που αντιβαίνουν στα καλώς εννοούμενα ναυτιλιακά συμφέροντα.

    Πριν από τον κ. Βενιάμη, χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, ενώ μετά τον πρόεδρο της ΕΕΕ μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης.

    Το συνέδριο συνεχίζεται με τις παρεμβάσεις των πρέσβεων  της Μ. Βρετανίας κυρίας Kate Smith CMG, των ΗΠΑ κ. Jeffrey R. Pyatt, της Ιαπωνίας κ. Yasuhiro Shimizu, της Ν. Κορέας κ. AHN Youngjip και της Νορβηγίας κ. Jorn Gjelstad.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Τσάκος: Η ΤΕΝ έφτασε στα 65 πλοία και συνεχίζει – Ο επόμενος στόχος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Η Navios Partners απέκτησε το 40ό πλοίο της



    ΣΧΟΛΙΑ