• Ναυτιλία

    Θανάσης Μαρτίνος: Η Eastmed πούλησε το τελευταίο handy bulker του στόλου της

    • Εριέττα Κομνηνού
    Θανάσης Μαρτίνος, επικεφαλής Eastern Mediterranean Maritime ναυτιλία

    Θανάσης Μαρτίνος, επικεφαλής Eastern Mediterranean Maritime


    Στην πώληση του παλαιότερου αλλά και μικρότερου φορτηγού πλοίου της προχώρησε η ναυτιλιακή Eastern Mediterranean Maritime (Eastmed), συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 45,500-dwt handymax Glyfada (κατασκευής 1995), το οποίο σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές πουλήθηκε στα τέλη του Νοέμβρη, στην ουκρανική ανερχόμενη εταιρεία DTC Shipping. Η τιμή πώλησης κυμάνθηκε λίγο πάνω από τα 4 εκατ. δολάρια.

    Το handy είχε κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Tadotsu, του ομίλου Tsuneishi και ήταν το πιο παλαιάς κατασκευής πλοίο του μικτού στόλου της Eastmed, ο οποίος αριθμεί πάνω από 70 πλοία.

    Η ελληνική ναυτιλιακή σπάνια προχωρά σε πωλήσεις στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων. Η προηγούμενη αντίστοιχη κίνηση της ήταν το Μάρτιο του 2015, όταν είχε πουλήσει το χωρητικότητας 42,200-dwt πλοίο Sealady (κατασκευής 1995), που ήταν παρόμοιο με το Glyfada.

    Μετά τις δύο αυτές κινήσεις η Eastmed βγήκε από τον κλάδο των handymax, ενώ σύμφωνα με το website της διαθέτει πλέον 34 φορτηγά πλοία υπό διαχείριση, κατηγοριών από supramax μέχρι capesize, αναφέρει το Tradewinds.

    Στο μεταξύ, η αγοράστρια εταιρεία,  DTC Shipping, η οποία δραστηριοποιείται έντονα στις αγορές πλοίων handy, προχώρησε στην μετονομασία του νέου αποκτήματος της, σε Alby Happy. To  νέο πλοίο προστέθηκε στο στόλο με τα τέσσερα αδελφά πλοία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η ναυτιλιακή κατά τα τελευταία χρόνια.

    Και τα πέντε handymaxes της DTC έχουν κατασκευαστεί σε ναυπηγεία του ομίλου Tsuneishi κατά τα έτη 1995 και 1996.

     



    ΣΧΟΛΙΑ