• Ναυτιλία

    Θ. Λασκαρίδης: Η διαφθορά δεν είναι δικαιολογία για να μην επενδύεις στη χώρα σου

    Θανάσης Λασκαρίδης, εφοπλιστής


    Στους αδελφούς Λασκαρίδη, Πάνο και Θανάση, απονεμήθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου το βραβείο 2018 Capital Link Greek Shipping Leadership Award, ως αναγνώριση της εκτεταμένης συμβολής τους στην ναυτιλία και στην Ελλάδα, και οι δύο εφοπλιστές δεν έχασαν την ευκαιρία να στηλιτεύσουν τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, αλλά και τη στάση των ίδιων των εφοπλιστών απέναντι στην Ελλάδα.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μικρότερος από τους δύο αδελφούς, Θανάσης Λασκαρίδης, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια του 9ου Ετήσιου Capital Link Greek Shipping Forum “Opportunities & Challenges”, για να κάνει μπίζνες κανείς στην Ελλάδα πρέπει να περάσει από χίλια κύματα, ενώ επεσήμανε πως οι Έλληνες πολιτικοί βλέπουν την πολιτική ισχύ “ως ένα εισιτήριο για να θεωρήσουν τους εαυτούς τους συνεταίρους επιτυχημένων τοπικών επιχειρήσεων”. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε, είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των εταιρειών που επιτυγχάνουν, και υπογράμμισε ότι η διαφθορά δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην επενδύει κανείς στην ίδια του τη χώρα.

    Με πολύ λίγες και πολύ αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, […] επιδιώκουμε να διατηρήσουμε τον πλούτο μας για τις επόμενες γενιές σε μεγέθη και ποσά που θα ταίριαζαν σε Αιγύπτιους φαραώ, και όχι σε ανεπτυγμένους Ευρωπαίους. Αυτό πρέπει να αλλάξει, και όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Το να κουβαλάς μία μεγάλη περιουσία στον τάφο σου είναι ανόητη ιδέα”, ανέφερε ακόμα.

    Από την πλευρά του, ο Πάνος Λασκαρίδης επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις αποφάσεις της όσον αφορά στη ναυτιλία, ενώ σε ένα άλλο highlight της βραδιάς, ο Θανάσης Λασκαρίδης θυμήθηκε το πώς τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν από μία μικρή εταιρεία στα τέλη της δεκαετίας του 1970, και εξελίχθηκαν στους πολυεκατομμυριούχους επικεφαλής της Lavinia Corp.

    Η τύχη πάντα νικά την εξυπνάδα”, είπε ο Θανάσης Λασκαρίδης, ενθυμούμενος πώς η τύχη του χαμογέλασε όταν γνώρισε έναν Ινδό επιχειρηματία που ήταν ο μοναδικός αντιπρόσωπος της Σοβιετικής Ένωσης στον Ατλαντικό. Με τον επιχειρηματία αυτόν και τον αδελφό του, οι αδελφοί Λασκαρίδη ίδρυσαν τη Lavinia, ενώ το 1982 εξαγόρασαν τα μερίδια των Ινδών.

    Πάνος Λασκαρίδης. Εφοπλιστής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ν. Τσάκος: Nέα κερδοφόρα συμφωνία για τα τάνκερ της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Η Navios με 200 πλοία ταράζει τα νερά στην αγορά P&I

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Έτσι επέστρεψε στην κερδοφορία η Danaos Corporation



    ΣΧΟΛΙΑ