• Ναυτιλία

    Τεχνική Ολυμπιακή: Ολοκλήρωσε την εξαγορά του containership MSC Roma

    • Newsroom
    Steggos

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Επικεφαλής Ολυμπιακής Τεχνικής


    Η Τεχνική Ολυμπιακή, συμφερόντων της οικογένειας Στέγγου ανακοίνωσε ότι μέσω της εταιρείας της Τ.Ο. Shipping Ltd, κατέβαλε το υπόλοιπο ποσό της συμμετοχής της στην εξαγορά του πλοίου MSC Roma, ύψους 9,15 εκατ. δολαρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου η εισηγμένη εταιρεία είχε γνωστοποιήσει ότι η Τ.Ο. Shipping Ltd συμμετέχει με ποσοστό 85% στην Roma Holding με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ, η οποία με τη σειρά της συμφώνησε στην εξαγορά ενός containership χωρητικότητας 9,800 teu που ναυπηγήθηκε το 2006, με την ονομασία MSC Roma. Η ναυτιλιακή κατέβαλε τότε για τη συμμετοχή της προκαταβολή ύψους 2,76 εκατ. δολαρίων.

    Η Roma Ηοlding παρέλαβε σήμερα το πλοίο, το οποίο έχει σημαία Λιβερίας. Για την απόκτηση του έλαβε δάνειο ύψους 19,5 εκατ. δολαρίων.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του χρηματιστηρίου αναφέρει:

    Σε συνέχεια της από 28.01.2021 ανακοινώσεώς της, η Εταιρεία με την επωνυμία “ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.” (εφεξής η Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εγγονή αυτής “T.O. SHIPPING LTD” κατέβαλε, σύμφωνα και με την από 26.2.2021 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, το υπόλοιπο της συμμετοχής της, ανερχόμενο σε USD 9.152.091,67, προκειμένου να αγορασθεί από τη ROMA HOLDING LLC με έδρα τις νήσους Μάρσαλ πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σημαίας Λιβερίας, 9.800 TEU και έτους ναυπήγησης 2006, το οποίο θα φέρει την ονομασία MSC ROMA. Ήδη σήμερα η ROMA HOLDING LLC παρέλαβε το εν λόγω πλοίο. Εξάλλου, για την απόκτηση του εν λόγω πλοίου η ROMA HOLDING LLC έχει λάβει και δάνειο ανερχόμενο σε USD 19,5 εκατ. Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

    Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο πλοίο που αγοράζει με πλειοψηφική συμμετοχή η οικογένεια Στέγγου, καθώς συμμετέχει σε έξι ακόμη πλοία, με ποσοστό 15%.

    Διαβάστε ακόμα:

    Οικογένεια Στέγγου (Τεχνική Ολυμπιακή): Σε ναυτιλία, πράσινη ενέργεια, τουρισμό και real estate επενδύει τα έσοδα από την πώληση του Πόρτο Καρράς

    Αυξάνει τη συμμετοχή της στη ναυτιλία η οικογένεια Στέγγου – Πιο στενή σχέση με την Technomar του Γ. Γιουρούκου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ