Ναυτιλία

Τάνκερ που διαχειρίζεται η Maersk συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο του ομίλου Λάτση (βίντεο)

  • Newsroom


Νεότευκτο τάνκερ τύπου MR που διαχειρίζεται η εταιρεία Maersk Tankers υπέστη εκτεταμένη ζημιά όταν συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο ιδιοκτησίας του ομίλου Λάτση, στις Φιλιππίνες, αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή της χώρας (PCG) στο περιστατικό ενεπλάκησαν το δεξαμενόπλοιο Rich Rainbow χωρητικότητας 50.000-dwt (κατασκευής 2021) και το Supramax, Ivy Alliance χωρητικότητας 56.000-dwt (κατασκευής 2011).

Η σύγκρουση σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ, τρία ναυτικά μίλια (5,5 χλμ.) Βόρεια της πόλης Cavite στην Μανίλα, ανέφεραν οι αρχές.

Το Rich Rainbow ήταν φορτωμένο με βενζίνη, ενώ το Ivy Alliance μετέφερε άνθρακα από την Ινδονησία, δήλωσε η PCG.

Μια αρχική εκτίμηση έδειξε ότι το δεξαμενόπλοιο υπέστη ζημιά έκτασης 15 έως 20 μέτρων οριζόντια κατά μήκος της δεξιάς πλευράς, πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Φωτογραφίες δείχνουν ότι το ελληνικών συμφερόντων πλοίο χτυπήθηκε στο τόξο πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Και τα δύο πλοία παραμένουν αγκυροβολημένα έξω από την Μανίλα.

Το Rich Rainbow παραδόθηκε φέτος στην εταιρεία Fuyo Kaiun και κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Οnomichi Dockyard της Ιαπωνίας. Μάλιστα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το πλοίο της ήρθε σε επαφή με bulker στον Κόλπο της Μανίλας.

“Το περιστατικό δεν προκάλεσε τραυματισμούς, ούτε μόλυνση”, τόνισε.

“Μια πλήρης αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια και ο διαχειριστής συνεργάζεται στενά με την Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων. Όλες οι σχετικές αρχές έχουν ενημερωθεί και το περιστατικό έχει αναφερθεί στο club P&I και τους ασφαλιστές”, πρόσθεσε η πλοιοκτήτρια.

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ