• Ναυτιλία

    Τα συνδικάτα της Δανίας εξασφάλισαν αμοιβές για ναυτικούς των πλοίων που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα

    Ερυθρά Θάλασσα:


    Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των συνδικάτων και της Ένωσης Δανών Εφοπλιστών που εκπροσωπεί τη ναυτιλιακή βιομηχανία της Δανίας, σχετικά με την έξτρα πληρωμή στα πληρώματα που ταξιδεύουν με πλοία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, προκειμένου να αντισταθμιστούν τους κινδύνους από πιθανές επιθέσεις.

    Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μεγαλύτερων εργατικών συνδικάτων της χώρας των ναυτικών και της εργοδοτικής ομάδας Danske Rederier, παρουσιάστηκε μια συμφωνία την περασμένη Παρασκευή για την παροχή «αμοιβής κινδύνου» για τους ναυτικούς όταν ταξιδεύουν σε δύο καθορισμένες περιοχές υψηλού κινδύνου στην περιοχή.

    Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν εκπρόσωποι της Maskinmestrenes Forening μαζί με τη Metal Maritime και την Dansk El-Forbund.

    Η συμφωνία επιτεύχθηκε με την Danske Rederier ως αποτέλεσμα μιας σειράς επιθέσεων με drone και πυραύλους που προκλήθηκαν από το κίνημα των Χούτι στην Υεμένη ή από άλλους που υποστηρίζουν τη Χαμάς στη πολεμική σύγκρουση.

    «Η ακριβής ασφάλεια των ναυτικών μελών μας όταν πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα ήταν ύψιστης προτεραιότητας, την ίδια στιγμή που οι ναυτικοί λαμβάνουν επιδόματα όχλησης και ταλαιπωρίας, και ως εκ τούτου η συμφωνία είναι ικανοποιητική», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Maskinmestrenes Forening, Lars Have Hansen.

    Κατά τη διέλευση από την καθορισμένη «Περιοχή Υψηλού Κινδύνου», συμφωνείται ότι θα καταβάλλεται συμπλήρωμα 100% του 1/30 του μηνιαίου βασικού μισθού ή του συνήθους σταθερού μισθού. Το επίδομα δίνεται ανά 24ωρη βάση, εφόσον το πλοίο παραμένει στην περιοχή.

    Σε σχέση με τη συμφωνία που συνήφθη, τα δύο μέρη συζήτησαν διάφορα θέματα σχετικά με τις συνθήκες διέλευσης στην πληγείσα περιοχή.

    Για τα Maskinmestrenes Forening, Metal Maritime και Dansk El-Forbund, ήταν σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η διέλευση με πλοίο με δανική σημαία, τουλάχιστον, συμμορφώνεται με τις κατευθυντήριες γραμμές του «Operation Prosperitry Guardian», με την οποία πρέπει να διασφαλίζεται ασφαλή πλοήγηση στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης

    Ερυθρά Θάλασσα: Δέκα αντάρτες Χούθι νεκροί από αμερικανικά πυρά

    Αιγές: Το ανάκτορο του Φιλίππου ξαναβρίσκει τη λάμψη του – Εγκαίνια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ