• Ναυτιλία

    Τα φιλόδοξα σχέδια στη ναυτιλία του Βασίλη Πατέρα και Θάνου Πασιαλή

    Θάνος Πασιαλής - Βασίλειος Πατέρας

    Θάνος Πασιαλής – Βασίλειος Πατέρας


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Alpha Omega Marine, που μέχρι τώρα ήταν ένα επενδυτικό σχήμα με έδρα τη Σιγκαπούρη και δημιουργήθηκε από τους εφοπλιστές Βασίλη Πατέρα και Θάνο Πασιαλή, σχεδιάζει την επέκταση του στον τομέα της πλοιοδιαχείρισης.

    Ήδη, οι δύο εφοπλιστές αγόρασαν το πλοίο As One, ένα ultramax bulk carrier που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία το 2011, που προηγουμένως ονομαζόταν Marlin V. Σημαντικό γεγονός σε αυτό το ξεκίνημα είναι ότι η εξαγορά έγινε σε συνεργασία με την Cargill.

    Η Alpha Omega Marine αναφέρει στον ιστότοπό της ότι στόχος της είναι να στοχεύει ποιοτικά περιουσιακά στοιχεία σε συγκεκριμένες συνθήκες της αγοράς όπου μπορεί να εξασφαλίσει διψήφιες αποδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλό κίνδυνο υπολειμματικής αξίας.

    Επίσης, επισημαίνει και τα εξής: «Εμείς στην Alpha Omega Marine είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ένα σημαντικό σταθμό στο ταξίδι μας, δηλαδή, την απόκτηση του πρώτου μας πλοίου, του εξελιγμένου ιαπωνικού φορτηγού Ultramax, MV As One. Αυτή η στρατηγική εξαγορά, που έγινε σε συνεργασία με την Cargill, συμβολίζει τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη και αριστεία στον ναυτιλιακό τομέα.

    Ένα θερμό ευχαριστώ στην ομάδα της Cargill, η οποία ήταν καθοριστική σε αυτή την προσπάθεια. Εκφράζουμε επίσης τη βαθιά μας εκτίμηση στους μεσίτες μας στην Clarksons, των οποίων η τεχνογνωσία και οι γνώσεις ήταν ανεκτίμητες για την εξασφάλιση αυτής της συμφωνίας. Η νομική καθοδήγηση που παρέχεται από τους Watson Farley & Williams, Clyde & Co Classis και Reed Smith LLP συνέβαλε καθοριστικά στην διεκπεραίωση αυτής της συναλλαγής. Επιπλέον, η λειτουργική διαχείριση και η επάρκεια της V.Group ήταν κομβικής σημασίας για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος».

    Οι δύο εφοπλιστές, αναφέρουν εξάλλου ότι «αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί περισσότερα από την επέκταση του στόλου μας και αντιπροσωπεύει το όραμά μας για πλοήγηση στα παγκόσμια ύδατα με αποτελεσματικότητα, υπευθυνότητα και προνοητική προσέγγιση. Το MV As One δεν είναι απλώς ένα σκάφος, είναι μια απόδειξη των προσπαθειών μας για ευρύτερη συνεργασία και ένας φάρος των μελλοντικών μας φιλοδοξιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

    Ο Βασίλειος Πατέρας είναι διευθύνων σύμβουλος της Alpha Omega και μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Μονακό. Ο Βασίλης Πατέρας είναι η τρίτη γενιά της οικογένειας Πατέρα, μιας σειράς εφοπλιστών από το νησί των Οινούσσες Χίου όπου ο προπάππους του ίδρυσε την πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας πριν από περίπου 100 χρόνια.

    Ήταν διευθυντής της Neptune Dry Management, μιας ναυτιλιακής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2017 και αποχώρησε το 2022.

    Εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, είναι ο ιδρυτής και διετέλεσε Πρόεδρος του Axion Hellas, μιας μη κερδοσκοπικής ελληνικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που εστιάζει στην ευημερία των Ελλήνων πολιτών στα απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας.

    Έχει τιμηθεί με την υψηλότερη τιμή για κάθε Έλληνα πολίτη, το Μετάλλιο του Τάγματος του Φοίνικα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο του 2023 για την προσφορά του στο έθνος. Ο Βασίλειος Πατέρας υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό μεταξύ 1989-1991 και έκτοτε είναι ενεργός υποστηρικτής και δωρητής.

    Ο Θάνος Πασιαλής είναι Managing Partner της Alpha Omega και εδρεύει στη Σιγκαπούρη και έχει 18 χρόνια εμπειρία στον ναυτιλιακό κλάδο, εστιάζοντας σε εμπορικά και οικονομικά έργα και γενική διαχείριση. Πριν από τη συνίδρυση της Alpha Omega, ήταν επικεφαλής του project desk της Ifchor Singapore, μιας από τις μεγαλύτερες ναυλομεσιτικές εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εξαγορών, μακροπρόθεσμων συμβάσεων εργασίας και συναλλαγών χρηματοδοτικής μίσθωσης.

    Προηγουμένως διορίστηκε ως γενικός διευθυντής του γραφείου συναλλαγών φυσικών περιουσιακών στοιχείων της SSY, της μεγαλύτερης ιδιωτικής ναυλομεσιτικής εταιρείας, διαχειριζόμενος μια διαφορετική ομάδα πολλαπλών εθνοτήτων και καταγωγής. Η προηγούμενη εμπειρία περιλαμβάνει project manager για ιδιωτικό ναυτιλιακό όμιλο με γραφεία σε Αθήνα, Ντουμπάι και Σιγκαπούρη.

    Έχει συνάψει συμφωνίες αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε εξαγορές μεταχειρισμένων, παραγγελίες νέων κατασκευών στην Κίνα, Ιαπωνία και Κορέα, συναλλαγές πώλησης και επαναμίσθωσης με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και έργα που συνδυάζουν εξαγορές με μακροπρόθεσμη κάλυψη ναύλωσης σε αντισυμβαλλόμενους κορυφαίας κατηγορίας. Ο Θάνος Πασιαλής είναι κάτοχος πτυχίου B.Sc. in Business and Management, MSc in Shipping, Trade and Finance από το Cass Business School και ολοκληρώνει το Global Executive MBA από το INSEAD.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα – Η ανακοίνωση της βρετανικής υπηρεσίας ναυτικής ασφαλείας

    Empire Navigation: Ανταποκριτής του ασφαλιστικού φορέα της εταιρείας επισκέφθηκε τους ναυτικούς του ST. NIKOLAS

    Θεμιτός στόχος τα αμερικανικά πλοία λένε οι Χούθι, μετά την επίθεση σε πλοίο της Eagle Bulk – Παρακάμψτε την Ερυθρά Θάλασσα, προτρέπουν οι ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ