• Ναυτιλία

    Τα 10 πιο ακριβά yacht προς πώληση – Έως 230 εκατ. ευρώ η τιμή για τα πλωτά παλάτια

    • NewsRoom

    Lady Lara Yacht, Πηγή: Superyachttimes


    Ποσά που ζαλίζουν συναντάει κανείς στις πωλήσεις πολυτελών yacht, με πλωτά παλάτια που προσφέρουν πολυτελείς ανέσεις από πισίνες και ελικοδρόμια μέχρι πίστες χορού και κινηματογράφο.

    Οι απαιτήσεις των αγοραστών έχουν αυξηθεί καθώς οι super rich του πλανήτη αναζητούν μία μοναδική εμπειρία στα πολυτελή yacht, τα οποία πολλές φορές λειτουργούν ως τόποι συνάντησης για business and pleasure, καθώς προσφέρουν το πλεονέκτημα της ιδιωτικότητας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

    Οι πωλήσεις yacht εκτοξεύτηκαν το 2021, και μετά από μία μικρή βουτιά το 2022, συνεχίζουν να βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης, αποτελώντας ένα ακίνητο για τους ιδιοκτήτες τους, συνώνυμο της εξουσίας και του κύρους.

    Παρακάτω θα δείτε τα πιο ακριβά yacht προς πώληση σύμφωνα με τον ιστότοπο superyachttimes.com.

    Lady Lara: 230 εκατ. ευρώ

    Lady Lara Yacht, Πηγή: Superyachttimes

    Το εντυπωσιακό μηχανοκίνητο yacht Lady Lara 91 μέτρων τέθηκε πρώτη φορά από την κατασκευή του το 2015, προς πώληση το 2023.

    Σχεδιάστηκε από το διάσημο γραφείο Raymond Langton και προσφέρει υψηλού επιπέδου πολυτέλεια και ψυχαγωγία.

    Φιλοξενεί 16 άτομα σε οχτώ καμπίνες με δύο επιπλέον καμπίνες για το προσωπικό, ενώ η κύρια σουίτα προσφέρει μία ιδιωτική εξωτερική βεράντα, βιβλιοθήκη και ιδιωτικό μπάνιο.

    Πηγή: Superyachttimes

    Το σήμα κατατεθέν του είναι οι δύο πισίνες επί του σκάφους. Η μία που βρίσκεται στο κύριο κατάστρωμα μπορεί να ανυψωθεί και να γίνει πίστα χορού με προσαρμοσμένο σύστημα surround. Οι luxury υπηρεσίες δεν σταματούν εκεί καθώς το yacht διαθέτει γυμναστήριο, κινηματογράφο, αίθουσα μασάζ και στούντιο ομορφιάς.

    Dar: 208 εκατ. ευρώ

    Πηγή: Superyachttimes

    To εντυπωσιακό και πολυβραβευμένο Dar yacht 90 μέτρων έχει σχεδιαστεί από τον Ιταλό «καλλιτέχνη του είδους» Nuvolari Lenard και έχει κατασκευαστεί από το διάσημο ολλανδικό ναυπηγείο Oceanco.

    Γυμναστήριο, ανελκυστήρας, κινηματογράφος, σαλόνι ομορφιάς, υποβρύχια φώτα και beach club είναι μόνο μερικές από τις ανέσεις που προσφέρει στα 12 άτομα που μπορεί να φιλοξενήσει σε 7 υπερπολυτελείς σουίτες καθώς περιλαμβάνει μία κύρια σουίτα, δύο καμπίνες VIP και τέσσερις δίκλινες καμπίνες.

    Κι αν αυτό δεν καλύψει τους απαιτητικούς καλεσμένους, υπάρχουν μία σειρά από θαλάσσια παιχνίδια, όπως τζετ σκι, θαλάσσιo σκι και kite surf.

    Pelorus: 185 εκατ. ευρώ

    Πηγή: Superyachttimes

    Ένα εντυπωσιακό yacht 115 μέτρων το οποίο έχει βρεθεί στην κατοχή πλούσιων μεγιστάνων, μεταξύ των οποίων ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, είναι σχεδιασμένο με την αρχιτεκτονική μίας παραθαλάσσιας βίλας.

    Διαθέτει δύο ελικοδρόμια, πισίνα με τεχνητό ρεύμα, πισίνα σπα και σουίτα  με πανοραμική θέα 180 μοιρών που οδηγεί σε ιδιωτικό κατάστρωμα.

    Κατασκευάστηκε στη Γερμανία από τη Lurssen το 2003 και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 18 επισκέπτες σε 9 καμπίνες, με 46 μέλη πληρώματος. Είναι ένα από τα 70 μηχανοκίνητα γιοτ μήκους άνω των 100 μέτρων.

    Aurora: 130 εκατ. ευρώ

    Πηγή: Superyachttimes

    Το Aurora είναι ένα μηχανοκίνητο σκάφος με συνολικό μήκος 74 μ., το οποίο κατασκευάστηκε από την γερμανική Lürssen Yachts το 2017.

    Οι εσωτερικοί χώροι εμπνευσμένοι από την Art Deco φιλοξενούν έως και 16 άτομα σε οκτώ αρχοντικές καμπίνες. Η ιδιωτική σουίτα του ιδιοκτήτη προσφέρει θέα 180 μοιρών και πρόσβαση σε ένα ιδιωτικό σαλόνι στο μπροστινό κατάστρωμα.

    Το superyacht διαθέτει γυμναστήριο, τζακούζι, σαλόνι ηλιοθεραπείας, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν σε μία μεγάλη πισίνα με καναπέδες.

    Attessa IV: 129,5 εκατ. ευρώ

    Πηγή: Superyachttimes

    Ένα μηχανοκίνητο σκάφος μήκους 101,2 μ., έχει κατασκευαστεί από την Evergreen Shipyard στην Ιαπωνία το 1999. Στο superyacht Attessa IV μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 18 επισκέπτες, ενώ διαθέτει επίσης χώρο για 28 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου

    Στις ανέσεις του περιλαμβάνονται ατμόλουτρο, κινηματογράφος, σαλόνι ομορφιάς, ανελκυστήρας, υποβρύχια φώτα, beach club, γυμναστήριο, τζακούζι.

    Η κύρια σουίτα φιλοξενεί ξεχωριστό γραφείο και βεστιάριο.

    Phoenix 2: 124,9 εκατ. ευρώ

    Πηγή: Superyachttimes

    Το Phoenix 2ναυπηγήθηκε από το γερμανικό ναυπηγείο Lurssen και παραδόθηκε το 2010. Στο εσωτερικό, η Andrew Winch Designs δημιούργησε ένα εσωτερικό ντεκό της περασμένης εποχής με έμπνευση από τις αρχές του 20ού αιώνα στη Νέα Υόρκη. Προσφέρει φιλοξενία για έως και 12 άτομα σε 7 σουίτες που περιλαμβάνουν μια κύρια σουίτα που βρίσκεται στο κύριο κατάστρωμα, δύο καμπίνες VIP, τέσσερις δίκλινες καμπίνες.

    Διαθέτει κινηματογράφο, σαλόνι ομορφιάς, σάουνα κι ένα πολυτελές σπα.

    Victorious: 120 εκατ. ευρώ

    Πηγή: Superyachttimes

    Το λαμπερό μηχανοκίνητο σκάφος Victorious μήκους 85 μέτρων κατασκευάζεται από το ναυπηγείο Ak Yachts στην Τουρκία.

    Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα σε 11 σουίτες επισκεπτών, προσφέροντας μια εξαιρετικά άνετη εμπειρία. Το superyacht διαθέτει έναν κινηματογράφο 10 θέσεων, θερμαινόμενη πισίνα, χαμάμ, τζακούζι στο πίσω κατάστρωμα, σαλόνι και ένα εκθαμβωτικό κατάστρωμα.

    Elements: 112 εκατ. ευρώ     

    Πηγή: Superyachttimes

    Το πολυτελές 80μ. superyacht Elements  κατασκευάστηκε το 2018 από την Yachtley. Το πολυτελές εσωτερικό του σκάφους έχει σχεδιαστεί από το γραφείο Cristiano Gatto Design.

    Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 24 επισκέπτες σε 12 καμπίνες, με την κύρια σουίτα να αποτελεί ένα ευρύχωρο οικογενειακό διαμέρισμα με δικό της τζακούζι, μπαρ, κινηματογράφο και γραφείο.

     Διαθέτει επίσης 5 δίκλινες καμπίνες και 5 δίκλινες καμπίνες, με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 25 μελών του πληρώματος. Όσο για την ψυχαγωγία των επισκεπτών, διαθέτει beach club της, χαμάμ, αίθουσα μασάζ και θαλάσσια παιχνίδια.

    New Secret: 109 εκατ. ευρώ

    Πηγή: Superyachttimes

    Το 74μ. yacht «New Secret» κατασκευάστηκε από την Amels στο ναυπηγείο Vissingen της Ολλανδίας το 2017. Το εσωτερικό της είναι σχεδιασμένο από τον βρετανικό οίκο Winch Design και ο εξωτερικός σχεδιασμός αυτού του πολυτελούς σκάφους είναι έργο του Tim Heywood Design. Το New Secret έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί άνετα έως και 12 επισκέπτες σε 6 σουίτες που περιλαμβάνουν δύο καμπίνες VIP και 19 άτομα πλήρωμα.

    Στις πολυτέλειες που προσφέρει περιλαμβάνονται σαλόνι ομορφιάς, ανελκυστήρας, υποβρύχια φώτα, beach club, γυμναστήριο και τζακούζι.

    Ice: 100 εκατ. ευρώ

    Πηγή: Superyachttimes

    Το Ice είναι ένα μηχανοκίνητο σκάφος που κατασκευάστηκε το 2005 από την Lurssen Yachts στη Βρέμη της Γερμανίας. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του είναι του Tim Heywood Design.

    Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 14 επισκέπτες σε 7 καμπίνες και έως 27 μέλη του πληρώματος.

    Διαθέτει μια μεγάλη πισίνα στο κύριο κατάστρωμα και τζακούζι. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν μια σειρά από χώρους ψυχαγωγίας όπως ιδιωτικό κινηματογράφο και σάουνα.

    Σε ένα τρίτο κατάστρωμα συναντάει κανείς ελικοδρόμιο-καθώς το σκάφος μεταφέρει ένα ελικόπτερο AgustaWestland AW169 με το διακριτικό P4-ICE, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και δέκα επιβάτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ: Το νέο πολυτελές γιοτ «Riva 130 Bellissima» των 20 εκατ. δολ. – mononewsTV

    Kogo: Αυτό είναι το superyacht που αγόρασε rich & famous Έλληνας εφοπλιστής

    Νικόλας Πατέρας: Ένας κατά συρροήν… ιδιοκτήτης superyacht



    ΣΧΟΛΙΑ