• Ναυτιλία

  Στον Πόρο η διοργάνωση του 19th East Med Yacht Show το Μάιο του 2023

  Στον Πόρο η διοργάνωση του 19th East Med Yacht Show το Μάιο του 2023


  Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του Δημάρχου Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη και της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών για τα επόμενα 4 χρόνια 2023-2026 για την διεξαγωγή του East Med Yacht Show, στο Νησί του Πόρου!

  H Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), ο Δήμος Πόρου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, ανακοίνωσαν ότι η διοργάνωση της Έκθεσης Επαγγελματικών Πλοίων Αναψυχής “East Med Yacht Show” θα γίνει στο λιμάνι του Πόρου για τα επόμενα τέσσερα έτη (2023-2026).

  Ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης δήλωσε πως μαζί με το Ναυτικό Σαλόνι, θα αναδειχθούν τα σοβαρά θέματα που αφορούν το νησί, όπως ο παραλογισμός με την, υπό σχεδιασμό, ίδρυση ιχθυοβιομηχανικής ζώνης ΠΟΑΥ στον Πόρο.

  «Με χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του EAST MED YACHT SHOW για τα επόμενα 4 χρόνια στον φυσικό του χώρο, τον Πόρο. Το αναβαθμισμένο σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες λιμάνι μας αποτελεί ίσως το λιμάνι με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σκαφών στην χώρα και ο Πόρος αποτελεί τον κατεξοχήν προορισμό θαλάσσιου τουρισμού. Εννοείται ότι η συνεργασία αυτή με την ΕΠΕΣΤ αποτελεί ευκαιρία για να ενώσουμε τις φωνές μας και να αναδείξουμε τον παραλογισμό που διακατέχει την Ελληνική Πολιτεία στην αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό: παράδοση των ακτών στην βιομηχανική ιχθυοκαλλιέργεια, νομοθετικός διωγμός των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών με ελληνική σημαία, παντελής αδιαφορία για την χωροθέτηση μαρίνων και την ρύθμιση της λειτουργίας των νησιωτικών λιμανιών».

  Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος, εξέφρασε τη χαρά του που το Ναυτικό Σαλόνι επιστρέφει στον Πόρο, καθώς ο θεσμός είναι απόλυτα συνδεδεμένος με το νησί, όπως συνδεδεμένος είναι με τον Πόρο είναι και ο Θαλάσσιος Τουρισμός.

  «Η ΕΠΕΣΤ επιστρέφει με πολύ μεγάλη χαρά στον Πόρο, ο οποίος έχει ταυτιστεί τόσο με την διοργάνωση του EAST MED YACHT SHOW, όσο και με τον θαλάσσιο τουρισμό γενικότερα. Το Yacht Show του 2023 θα αποτελέσει μια δυναμική επαναφορά για την Έκθεση μετά την αναγκαστική διακοπή της πανδημίας και στόχος είναι να αποτελεί στο εξής το μεγαλύτερο γεγονός του κλάδου στον ελληνικό χώρο και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς. Η ανάθεση του συντονισμού της φετινής διοργάνωσης στην καταξιωμένη επαγγελματία Μπάρμπαρα Γαβριήλ, με την υποστήριξη όλων των συντελεστών, εγγυάται το αποτέλεσμα αυτό. Στηρίζουμε απόλυτα τον Δήμο Πόρου στον αγώνα που κάνει για την ακύρωση των σχεδίων δημιουργίας βιομηχανικών ζωνών ιχθυοτροφείων, τα οποία αποτελούν ένα ακόμα εμπόδιο που βάζει η Πολιτεία στην ανάπτυξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού».

  Διαβάστε επίσης:

  Diligent Holdings: Προχώρησε στην πώληση του Supramax “M/V EPIC” έναντι 18 εκατ. ευρώ

  Performance Shipping (Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Πήρε το δάνειο 37,4 εκατ. δολαρίων από την Τράπεζα Πειραιώς  ΣΧΟΛΙΑ