ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η νέα συνάντηση για την διαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά ορίστηκε για την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, με δύο θέματα: Την αύξηση των αμοιβών και η μετατροπή των Συμβάσεων Εργασίας σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
Με ανακοίνωση της η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων – ΕΝΕΔΕΠ τονίζει ότι «με τους δικούς μας αγώνες, με τη συμπαράσταση εκατοντάδων σωματείων σε Ελλάδα και όλο το κόσμο, κόντρα σε κυβέρνηση και δικαιοσύνη, σπάσαμε στη πράξη την αδιαλλαξία των “COSCO”-PCT-DPORT και ήδη μετράμε κατακτήσεις όπως 5άρα πόστα, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, συγκρότηση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις και κατοχύρωση των κατακτήσεων».
Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας του Σωματείου με την DPORT.
Η ΕΝΕΔΕΠ έχει ενημερώσει κάθε εμπλεκόμενο και έχει ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο, ότι με την συγκρότηση-έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Ασφάλειας και Υγιεινής (με συμμετοχή των εργαζομένων!) που κατακτήθηκε πρόσφατα με στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, απαραίτητο είναι ταυτόχρονα η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα εξασφαλίζει ένα συγκροτημένο πλέγμα προστασίας, δικαιωμάτων και δίκαιων αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους- όλων των ειδικοτήτων στο ΣΕΜΠΟ.
Η ΕΝΕΔΕΠ τονίζει επίσης ότι μας ενδιαφέρει μια ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει επιτέλους με τρόπο δίκαιο και αξιοπρεπή, τις εργασιακές σχέσεις και τις αμοιβές όλων των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στο ΣΕΜΠΟ.
Διαβάστε επίσης:
Κικίλιας: Συμφωνία με τη Norwegian Cruise Line για 200.000 επιβάτες κρουαζιέρας το 2022
Ανησυχούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ζητούν συνάντηση με τον Γ. Προκοπίου και υπουργούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: «Προτιμούμε τη μείωση φόρων για άμεση ενίσχυση του εισοδήματος» – Τι είπε για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Δεύτερο πλοίο χτύπησαν οι Αμερικάνοι στη Βενεζουέλα – Σκοτώθηκαν 3 επιβαίνοντες
- Champions League: Τα μυθικά ποσά που μοιράζονται φέτος – Πόσα θα πάρει ο Ολυμπιακός
- Το «μίνι ασφαλιστικό» στη Βουλή έως το τέλος της χρονιάς
