Leaders

ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗ

Εφοπλίστρια

H Άννα Αγγελικούση είναι μία από τις Ελληνίδες που πρωτοστατούν στην παγκόσμια ναυτιλία, συνεχίζοντας επάξια την πορεία του πατέρα της, Αντωνίου Αγγελικούση, ενός από τους ισχυρότερους εφοπλιστές της χώρας μας, με πρωτοπόρα σκέψη και έργο.

Ξεχωριστή προσωπικότητα, που έχει δείξει εμπράκτως υψηλή αφοσίωση στην ελληνική σημαία και την επιλογή Ελλήνων ναυτικών, παραμένει στο προσκήνιο έχοντας όμως διακριτική παρουσία ως προσωπικότητα, παρά την μεγάλη δυναμική που επιδεικνύει με τις κινήσεις και τις στοχευμένες επιλογές της, με στόχο πάντα την ισχυροποίηση των εταιρειών της, Pantheon Tankers, Alpha Bulkers και Alpha Gas. Πολύτιμο αρωγό της στη διαχείριση του ομίλου της αποτελούν οι δύο γιοι της, Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης. 

Το 2019 συνέχισε με σταθερό ρυθμό και μελετημένες κινήσεις την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου είναι γραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο.

Καθώς το μεγαλόπνοο ναυπηγικό της πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρέλαβε εντός του 2019 οκτώ νεότευκτα τάνκερ. Πρόκειται για έξι MR τάνκερ που είχε παραγγείλει στα ναυπηγεία STX Offshore & Shipbuilding της Νοτίου Κορέας, ένα από τα τέσσερα aframax τάνκερ που βρίσκονταν υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Namura Shipbuilding Co Ltd της Ιαπωνίας και ένα τάνκερ VLCC, χωρητικότητας 300,636 dwt το οποίο κατασκευάστηκε στο κορεάτικο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και φέρει ελληνική σημαία.

Φέτος, εντός του Ιανουαρίου,  η  ναυτιλιακή της, Pantheon Tankers, παρέλαβε και το δεύτερο τάνκερ VLCC που κατασκευάστηκε στο DSME, ενώ το 2021 πρόκειται να εντάξει στο στόλο της και τα υπόλοιπα τρία  δεξαμενόπλοια τύπου aframax, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της.

Εκτός από τα νεότευκτα, η κ. Αγγελικούση έχει επιδείξει ισχυρό ένστικτο και στον κλάδο των μεταχειρισμένων, όπου είναι ιδιαίτερα επιλεκτική στοχεύοντας σε αγοραστικές ευκαιρίες πλοίων που ανταποκρίνονται στα υψηλά standards του στόλου της.

Πέρυσι, η Pantheon Tankers εξαγόρασε ένα από τα πλοία του στόλου της Brightoil Petroleum που βγήκαν σε πλειστηριασμό. Πρόκειται για το χωρητικότητας 319,800 dwt Brightoil Gem το οποίο κατασκευάστηκε το 2013 στην Ηuyndai Heavy Industries (HHI).

Η κίνηση αυτή εντάχθηκε στο γενικότερο πλάνο αναδιάρθρωσης των πλοίων της ναυτιλιακής, η οποία διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή έναν ισχυρό στόλο με 33 δεξαμενόπλοια, συνολικής χωρητικότητας 5,667,930 dwt.

Αντίστοιχα, η ναυτιλιακή της Alpha Bulkers Shipmanagement, που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου διαθέτει στόλο με 33 φορτηγά πλοία, συνολικής χωρητικότητας 4,578,685 dwt.

Παράλληλα, η γνωστή πλοιοκτήτρια έχει παρουσία και στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά μεταφοράς LNG, μέσω της ναυτιλιακής της Alpha Gas, η οποία ιδρύθηκε το 2012 και διαθέτει ένα πλοίο. Το ναυπηγικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα νέα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, χωρητικότητας 173,400 cbm, έκαστο, τα οποία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο DSME και τα οποία θα παραλάβει το 3ο και 4ο τρίμηνο του 2020 και το δεύτερο τρίμηνο 2021.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα