• Ναυτιλία

    Στελλιάτος (πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ): Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών σκαφών στον Πόρο, με 100 κότερα πολυτελείας, 280 brokers και 26 εκθέτες

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής, Αντώνης Στελλιάτος

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής, Αντώνης Στελλιάτος


    Στον Πόρο ελλιμενίζονται εκατό και πλέον σκάφη αναψυχής πολυτελείας για την αυριανή πρεμιέρα της έκθεσης East Med Yacht Show, που θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

    Με δήλωση του στο Mononews, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής, Αντώνης Στελλιάτος, τόνισε:

    «Από χθες έρχονται συνεχώς σκάφη πολυτελείας στον Πόρο με αποτέλεσμα να γεμίσουν όλοι οι ντόκοι και κενό υπάρχει μόνο για την προσέγγιση των επιβατηγών πλοίων και των ημεροπλοίων κρουαζιέρας. Όλα τα σκάφη είναι ελληνικών συμφερόντων και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας μέχρι τώρα, έχουν καταπλεύσει 100 και πλέον σκάφη αναψυχής, ήρθαν στο νησί 280 brokers yachts και θα κάνουν παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών 26 εκθέτες με δικά τους περίπτερα”

    Ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ, πρόσθεσε επίσης ότι “αν υπήρχαν και άλλοι χώροι θα είχαμε επιπλέον σκάφη αναψυχής και εκθέτες. Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Στον Πόρο θα εκπροσωπηθούν όλες οι εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διαχειρίζονται 5.650 σκάφη αναψυχής. Εμείς έχουμε τη διάθεση να εισφέρουμε στην εθνική οικονομία και αυτό που ζητάμε και απαιτούμε από την Πολιτεία είναι να μη μας βάζει εμπόδια ώστε να μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους ξένους διαχειριστές και εταιρείες. Φέρνουμε συνάλλαγμα στην πατρίδα και οι τουρίστες γνωρίζουν τα νησιά μας και φεύγουν ικανοποιημένοι».

    Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση σκαφών αναψυχής θα γίνεται κάθε χρόνο στον Πόρο έως το 2026. Τη σχετική συμφωνία έχουν υπογράψει η Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουριστικών Ελληνικών Σκαφών και ο Δήμος Πόρου.

    Μιλώντας για το East Med Yacht Show, ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση:

    «Μαζί με το Ναυτικό Σαλόνι, θα αναδειχθούν τα σοβαρά θέματα που αφορούν το νησί, όπως ο παραλογισμός με την, υπό σχεδιασμό, ίδρυση ιχθυοβιομηχανικής ζώνης ΠΟΑΥ στον Πόρο. Το αναβαθμισμένο σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες λιμάνι μας αποτελεί ίσως το λιμάνι με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σκαφών στη χώρα και ο Πόρος αποτελεί τον κατεξοχήν προορισμό θαλάσσιου τουρισμού. Εννοείται ότι η συνεργασία αυτή με την ΕΠΕΣΤ αποτελεί ευκαιρία για να ενώσουμε τις φωνές μας και να αναδείξουμε τον παραλογισμό που διακατέχει την Ελληνική Πολιτεία στην αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό: παράδοση των ακτών στη βιομηχανική ιχθυοκαλλιέργεια, νομοθετικός διωγμός των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών με ελληνική σημαία, παντελής αδιαφορία για τη χωροθέτηση μαρινών και τη ρύθμιση της λειτουργίας των νησιωτικών λιμανιών».

    Τέλος, να αναφερθεί ότι στο νησί του Πόρου ελλιμενίζονται κάθε χρόνο 20.000 σκάφη αναψυχής.

    Διαβάστε επίσης

    Τάνκερ της Altomare των Μπάκου-Καϋμενάκη κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν – Δείτε video



    ΣΧΟΛΙΑ