• Ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης: Ξόδεψε 532.000 δολάρια για αγορές μετοχών της Seanergy

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Ο πρόεδρος και CEO της ναυτιλιακής Seanergy Maritime Holdings, Σταμάτης Τσαντάνης, προχώρησε σε αγορά μετοχών της εταιρείας δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της.

    Ανάλογη κίνηση πραγματοποίησε και ο CFO, Σταύρος Γυφτάκης.

    Ειδικότερα, η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι ο κ. Τσαντάνης απέκτησε 100.000 κοινές μετοχές με μέση τιμή κτήσης τα 5,32 δολάρια, επενδύοντας περίπου 532.000 δολάρια.

    Αντίστοιχα, ο κ. Γυφτάκης αγόρασε 18.510 μετοχές σε μέση τιμή τα 5,40 δολάρια, διαθέτοντας συνολικά 100.000 δολάρια.

    Σχολιάζοντας την κίνηση ο κ. Τσαντάνης δήλωσε: «Μέσα σε δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων μας και της πρόθεσης μου να αγοράσω μετοχές της Seanergy από την αγορά, έχω ήδη ξεπεράσει το 50% του ποσού στόχου. Αυτό αντανακλά τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία και την ικανότητα της να αυξάνει την μακροπρόθεσμη αξία των μετόχων».

    Μάλιστα, ο CEO της Seanergy συμπλήρωσε: «Η εμπιστοσύνη επιβεβαιώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι δεν έχω πουλήσει ποτέ καμία από τις κοινές μου μετοχές. Με την ανάπτυξη του στόλου Capesize σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και με τη ζήτηση για ξηρά χύδην εμπορεύματα να ανακάμπτει σταδιακά, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία μπροστά μας».

    «Θεωρούμε ότι η Seanergy βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθεί από την ευρέως αναμενόμενη ανάκαμψη του κλάδου και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μας, ενώ συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε της εταιρείας με βιώσιμο τρόπο», τόνισε.

    To 2022 η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 125 εκατ. δολάρια, έναντι 153,1 εκατ. δολαρίων το 2021. Το προσαρμοσμένο EBITDA για το δωδεκάμηνο του 2022 ανήλθε σε 65,6 εκατ. δολάρια, έναντι 90,1 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη χρήση.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ναυτιλιακής αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,025 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των καθαρών κερδών της Seanergy για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Μετά τις πρόσφατες αγορές νεότερων capesize και την πώληση των παλαιοτέρων πλοίων της, ο στόλος της Seanergy αποτελείται από 16 φορτηγά πλοία κατηγορίας capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα 2,8 εκατ. dwt και με μέση ηλικία περίπου τα 12,14 έτη.

     Διαβάστε ακόμη:

    Seanergy Maritime: Κέρδη 17,2 εκατ. δολάρια το 2022

    Έλληνες εφοπλιστές: Επενδύσεις σε μεταχειρισμένα bulkers – Ποιοι αγόρασαν



    ΣΧΟΛΙΑ