• Ναυτιλία

    Στ. Τσαντάνης: Συμφωνία σταθμός της Seanergy Maritime με την Cargill International

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Στρατηγική συμφωνία που καθιστά την Cargill International μέτοχο της ναυτιλιακής Seanergy Maritime Holdings, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Κλώντιας Ρέστη, ενισχύοντας τη ρευστότητας της, υπέγραψαν οι δύο εταιρείες.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε την αναχρηματοδότηση του Capesize πλοίου Championship, ύψους 23,5 εκατ. δολαρίων, μέσω συμφωνίας χρηματοδοτικής μίσθωσης με την Cargill International SA. Από την συναλλαγή η εταιρεία θα έχει ενισχυθεί με κεφάλαια 7,8 εκατ. δολ.

    Παράλληλα, η Cargill θα καλύψει το σύνολο του κόστους εξοπλισμού και εγκατάστασης του συστήματος καθαρισμού καυσαερίων (Scrubber), ύψους περίπου 3 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το πλοίο εισέρχεται σε πενταετή χρονοναύλωση με την Cargill με ημερήσιο ναύλο συνδεδεμένο με τον δείκτη capesize AV5 του Baltic Exchange.

    Η Cargill αποκτά ποσοστό 4,4% του μετοχικού κεφαλαίου της  Seanergy, με την έκδοση 1,8 εκατ. μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

    Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλη μια συναλλαγή ορόσημο για την εταιρεία μας και να καλωσορίσουμε την Cargill ως στρατηγικό εταίρο στο μετοχικό μας κεφάλαιο. Ήδη, η Cargill αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ναυλωτές του στόλου μας. Με την αναχρηματοδότηση αυτή ενισχύεται η ρευστότητά μας, ενώ μειώνεται σημαντικά το δανειακό κόστος του συγκεκριμένου πλοίου. Επιπλέον, η επένδυση για τη εγκατάσταση του Scrubber, που αναλαμβάνει εξολοκλήρου η Cargill, θα αυξήσει την αγοραστική αξία του πλοίου, εξέλιξη που αντανακλάται θετικά και στην συνολική αξία της εταιρείας.”

    Παράλληλα ο κ. Τσαντάνης επισήμανε ότι: “Η επικείμενη εφαρμογή των περιβαλλοντολογικών κανονισμών απαιτεί λεπτομερή προετοιμασία και συνεργασία μεταξύ πλοιοκτητών και ναυλωτών. Στα πλαίσια της συνολικής στρατηγικής της εταιρείας μας, η συγκεκριμένη συμφωνία διασφαλίζει περαιτέρω την συμμόρφωση με την επικείμενη νομοθεσία, καθώς και την κατάλληλη τοποθέτηση ώστε να επωφεληθεί από τις πιθανές μεταβολές που ενδέχεται να προκύψουν στην παγκόσμια αγορά καυσίμων.”

    seanergy
    Το φορτηγό πλοίο τύπου supramax “Guardianship”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Μουνδρέας: Η επικερδής κίνηση της NGM Energy

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αγγελικούσης: Τα νέα σχέδια του εφοπλιστή στην αγορά LNG

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Αθ. Φειδάκης: Η μεγάλη επιστροφή της Globus Maritime στα κέρδη

     



    ΣΧΟΛΙΑ