• Ναυτιλία

    Στ. Τσαντάνης: Αναχρηματοδότηση δανείου για τη Seanergy με όφελος 5,6 εκατ. δολάρια

    • Newsroom
    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp. πέτυχε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση προηγούμενου δανείου που  συνδέονταν με δύο από τα capesize του στόλου της, τα M/V Geniuship και M/V Gloriuship.

    Το υπόλοιπο του προηγούμενου δανείου ανέρχονταν σε 29,1 εκατ. δολάρια, το οποίο έκλεισε με διακανονισμό στα 23,5 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα να προκύψει κέρδος 5,6 εκατ. δολαρίων για την εταιρεία, το οποίο θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα εννεαμήνου 2020.

    Η συναλλαγή χρηματοδοτήθηκε με νέο δάνειο και διαθέσιμα μετρητά.

    Το νέο δάνειο ανέρχεται σε 22,5 εκατ. δολάρια, έχει πενταετή διάρκεια και μειωμένες αποπληρωμές. Με τη συναλλαγή αυτή, η συνολική μείωση δανεισμού για την εταιρεία ανέρχεται στα 6,6 εκατ. δολάρια.

    Ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα για τη Seanergy. Η συμφωνία της αναχρηματοδότησης είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του δανεισμού κατά 6,6 εκατ. δολάρια και κέρδος 5,6 εκατ. δολάρια για την εταιρεία.

    Το πρώτο εξάμηνο του 2020 ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία της αγοράς ξηρού φορτίου με τους ναύλους των Capesize να ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 7.000 δολάρια, μειωμένο κατά 70% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο των 25.000 δολάρια περίπου.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Seanergy προέβη στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ισολογισμού της και την αξιοποίηση των ευκαιριών της αγοράς. Η πρόσφατη απόκτηση του M/V Goodship συμφωνήθηκε σε μία από τις χαμηλότερες ιστορικές αξίες, ενώ η αναχρηματοδότηση θα οδηγήσει σε μείωση δανεισμού κατά 6,6 εκατ. δολάρια στον ισολογισμό μας.

    Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, η αγορά Capesize έχει βελτιωθεί σημαντικά με το μέσο ημερήσιο ναύλο να ανέρχεται περίπου στα 26.000 δολάρια. Η Seanergy θα συνεχίσει να επιδιώκει την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων αξιοποιώντας επενδυτικές ευκαιρίες και μειώνοντας το δανεισμό της, σε ένα πολύ ισχυρότερο περιβάλλον αγοράς”.



    ΣΧΟΛΙΑ