• Ναυτιλία

    Στ. Μόλαρης: Πούλησε post-panamax έναντι 12,6 εκατ. δολαρίων

    Σταμάτης Μόλαρης Empire Bulkers

    Σταμάτης Μόλαρης, επικεφαλής Empire Bulkers


    Ζημιωμένος φέρεται να βγήκε ο Έλληνας εφοπλιστής Σταμάτης Μόλαρης από την πώληση ενός πλοίου ξηρού φορτίου post-panamax που η εταιρεία του, Empire Bulkers, είχε αγοράσει το 2013.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, το πλοίο Dimitra (χωρητικότητας 93.000 dwt, κατασκευής 2010) πωλήθηκε σε άλλη ελληνική ναυτιλιακή έναντι 12,6 εκατ. δολαρίων, κάτω από την αξία του πλοίου όπως την προσδιορίζει το VesselsValue, στα 14,2 εκατ. δολάρια, ενώ η Maritime Strategies International εκτιμά την αξία του πλοίου μεταξύ 11,8 και 13,4 εκατ. δολαρίων.

    Η Empire Bulkers είχε αγοράσει το πλοίο τον Ιούλιο του 2013 έναντι 20 εκατ. δολαρίων.

    Πάντως, η εταιρεία βγήκε κερδισμένη τον περασμένο Μάρτιο από την πώληση ενός άλλου πλοίου της, του Rosali (χωρητικότητας 76.000 dwt, κατασκευής 2005), στην επίσης ελληνική ναυτιλιακή Niriis Shipping έναντι 9,85 εκατ. δολαρίων. Η Empire Bulkers είχε αγοράσει το πλοίο τον Ιούνιο του 2016 έναντι 7,5 εκατ. δολαρίων περίπου. Σύμφωνα με το TradeWinds, η Niriis Shipping είχε αρχικά διαψεύσει την απόκτηση του πλοίου, το οποίο όμως τώρα εμφανίζεται στον στόλο της, μετονομασμένο σε Elnath.



    ΣΧΟΛΙΑ