• Ναυτιλία

    Συνεργασία Orca Al και Latsco για την ασφαλή πλοήγηση των πλοίων

    Συνεργασία Orca Al και Latsco για την ασφαλή πλοήγηση των πλοίων

    Γιώργος Μαργαρώνης – Yarden Gross


    Η Orca Al, η κορυφαία πλατφόρμα ασφάλειας πλοήγησης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, υπέγραψε συμφωνία με την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Latsco Shipping Limited, του Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση για να δώσει τη δυνατότητα στα πλοία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της εταιρείας ώστε να πλοηγηθούν με ασφάλεια σε συμφορημένες θαλάσσιους δρόμους.

    Το σύστημα θαλάσσιας αποφυγής σύγκρουσης της Orca χρησιμοποιεί αισθητήρες όρασης υπολογιστών και θερμικές κάμερες για να παρέχει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για δυνητικά επικίνδυνα συμβάντα. Η πλατφόρμα παρέχει στους χειριστές μεγαλύτερη ορατότητα σε αυτά τα συμβάντα με αξιόπιστες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη μείωση των πιθανοτήτων τους στο μέλλον.

    Η νοημοσύνη που αποκτάται μέσω της Orca AI βοηθά σημαντικά την ασφάλεια στη θάλασσα, η οποία αντιμετωπίζει μυριάδες προκλήσεις, που επιδεινώνονται από την πανδημία. Σχεδόν 4.000 θαλάσσια ατυχήματα συμβαίνουν ετησίως και προκαλούνται από χαμηλή επίγνωση της κατάστασης σε περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση και ανθρώπινο λάθος, καθώς και από θεμελιώδη έλλειψη γνώσης και ανεπαρκή στοιχεία για πιθανά συμβάντα.

    Ο κ. Γιώργος Μαργαρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Latsco Shipping Limited, σχολιάζοντας το γεγονός της συνεργασίας τόνισε: «Η Orca AI είναι βασικό στοιχείο στις προσπάθειές μας να αυξήσουμε την ασφάλεια των στόλων μας. Καθώς οι θαλάσσιες διαδρομές γίνονται όλο και πιο συμφορημένες, πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες πλοήγησης της Orca AI θα επιτρέψουν στους ναυτικούς μας να εντοπίζουν επικίνδυνες καταστάσεις σε πραγματικό χρόνο και να μειώσουν τα συμβάντα ασφαλείας».

    Ο κ. Yarden Gross, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Orca Al, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ένας ναυτιλιακός ηγέτης του κλάδου, όπως η Latsco Shipping Limited, επίλεξε την Orca AI. Η ελληνική ναυτιλία ήταν ανέκαθεν ο ακρογωνιαίος λίθος των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών και σήμερα πρωτοστατεί στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών αιχμής. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνοδεύουμε τη Latsco και τους Έλληνες εφοπλιστές καθώς συνεχίζουν να καινοτομούν στο δρόμο στη θάλασσα».

    Διαβάστε επίσης:

    Αναγνώριση του Νορβηγικού Νηογνώμονα DNV AS

    ANEK: Οι βασικοί μέτοχοι δεν μας έχουν ενημερώσει



    ΣΧΟΛΙΑ